Salut no es planteja deixar de confinar aules a maternal només amb un positiu

Helena Mas argumenta que els infants no porten mascareta i que, a més, hi ha una interacció i un contacte molt gran, fet que fa aconsellable extremar les mesures de precacució

Una classe de maternal.
Una classe de maternal.

Un dels darrers canvis en els protocols escolars per fer front a la Covid ha estat recuperar el fet que amb un únic contagi no s’hagi d’enviar cap a casa tota una aula de primera ensenyança. Aquesta modificació, però, no s’ha ampliat a maternal. I això malgrat que hi ha part de la comunitat educativa, tant pares com docents, que ho demanen. Des de Salut, però, no es contempla aquesta opció. El motiu? Les peculiars característiques d’aquestes classes.

Fins a Nadal, es va optar que a primària, vist que cap dels alumnes havia estat vacunat, el confinament fos gairebé total a la mínima que es detectés un únic positiu. Es considerava que la situació de desbocament de la pandèmia ho feia aconsellable però amb la represa del curs escolar s’ha tornat a unificar el criteri a tot el sistema escolar.

Amb una sola excepció: maternal. A aquests cursos si hi ha un cas es prefereix enviar tots els alumnes a casa. Es tracta d’una mesura que ha generat certa oposició. Alguns pares i també membres del Sindicat d’Esenyament Públic la consideren excessiva. I han demanat que es canviï. Que s’apliqui la mateixa fórmula que a la resta del sistema escolar.

Salut, però, no ho considera convenient. “Donades les circumstàncies, hem d’aïllar tota la classe”, ha comentat la secretària d’Estat, Helena Mas. I és que, ha argumentat, “hi ha molt contacte i interacció” entre els nens que, en canvi, “no fan ús de la mascareta”.

Pel que fa a la resta del sistema, Mas, des del Govern s’ha posat en relleu que aquells alumnes que siguin contacte de positiu, mentre esperen el resultat de les TMA -ara molt endarrerits, cal recordar-, poden continuar anant a classe. Han de mantenir, això sí, les mesures que s’apliquen a les persones en vigilància passiva. Mas ha recordat que, a més, també poden participar en el cribratge via tests d’antígens.

Comentaris (1)

Trending