Salut no descarta ampliar la tercera dosi de la vacuna a altres col·lectius vulnerables

A partir d’ara, hi haurà dos punts de vaccinació: l’antiga seu del COEX es manté per aquells dies d’afluència massiva metre que jornades on hi hagi menys gent se’ls derivarà cap al centre de dia de l’hospital

Un dels menors que s'ha vacunat a la plaça de Braus
Un dels menors que s'ha vacunat a la plaça de Braus SAAS

Salut té clar que, a partir d’ara, el procés de vacunació anirà perdent velocitat. Per això, farà canvis en el procediment. Els dies que hi hagi poques persones que s’hagin de posar el vaccí  es farà a l’hospital. L’antiga seu del COEX es reservarà per aquells dies on s’hagin d’atendre molta gent. Pel que fa a la possible administració de terceres dosis, des de Govern no es descarta que es pugui ampliar a més col·lectius vulnerables, més enllà dels residents a centres sociosanitaris i de pacients amb immunodeficiència, trasplantats o que estiguin fent diàlisi.

La campanya de vacunació ha assolit ja xifres més que positives, a l’entendre de Salut. Gairebé tres quarts de la població vacunable ja té les dues dosis. El procés, doncs, està avançat, però no conclòs. I, ara, s’entén que pot avançar però de forma més lenta. Per tant, ja no cal un gran desplegament de mitjans a l’antiga seu del COEX, tret de dies concrets. I per això s’adapta el dispositiu.

Així, a partir d’ara, hi haurà dos punts de vacunació. Un el de l’antiga plaça de braus, per dies on el nombre de persones a atendre sigui elevat. Per exemple els dies 7, 8 i 9 d’octubre quan està previst una nova tongada de vaccins d’AstraZeneca i Moderna als adolescents entre 12 i 15 anys. En canvi, aquelles jornades amb més volum de persones les cites es donaran al centre de dia de l’hospital de Meritxell. “Podem atendre fins a 200 usuaris en un dia”, ha apuntat la secretària d’Estat de Salut, Helena Mas.

El procediment previ, però, no canvia. Així, caldrà inscriure’s prèviament a la plataforma de registre. Posteriorment, s’enviarà la cita. En aquest sentit, Mas ha demanat a la gent que estigui especialment atenta a la part del missatge on s’indica el lloc on s’haurà d’anar.  

La secretària d’Estat de Salut ha volgut posar en relleu que les dades de vacunació assoleixen ara “una bona xifra”. Tot i això, també ha admès que, en els darrers dies, el ritme d’inscripcions “s’ha alentit”, a la vegada que ha deixat clar que “seguirem fent esforços perquè més gent s’adhereixi a la campanya”.

Gent esperant el torn al centre de vacunació aquest dilluns.

Relacionat

Salut injecta la tercera dosi a 200 persones vulnerables no residents a centres sociosanitaris

Actualment, s’han administrat 103.595 vacunes, de les quals 49.922 persones han rebut la pauta completa. A banda, 318 ciutadans han rebut una tercera tongada de reforç. Són residents a centres sociosanitaris així com pacients amb patologies que els fan ser especialment vulnerables en cas de contagi amb la Covid-19, com ara persones immunodeprimides, que han estat sotmeses a trasplantaments o que fan diàlisi.

Des de Salut, però, no es descarta que aquesta tercera dosi acabi posant-se a més gent. “La possibilitat està sobre la taula en els nostres comitès sobre”, ha indicat, tot apuntant cap a “altres col·lectius vulnerables”. Encara, però, “no s’ha pres cap decisió però estarem atens al que pugui sorgir”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending