Salut injecta la tercera dosi a 200 persones vulnerables no residents a centres sociosanitaris

Els ciutadans amb patologies que els situen en risc en cas de contagi amb el coronavirus estan cridats al centre de vacunació o a l’hospital al llarg dels pròxims dies

Gent esperant el torn al centre de vacunació aquest dilluns.
Gent esperant el torn al centre de vacunació aquest dilluns. B. N.

Salut ha començat a administrar terceres dosis de la vacuna contra el coronavirus a persones que no són residents  centres sociosanitaris. En concret, es tracta de gent que, per les seves patologies, es considera un col·lectiu especialment vulnerable a la malaltia. Les cites es van enviar la setmana passada i aquest dilluns ja hi ha ciutadans que han anat a l’antiga seu del COEX, juntament amb joves que han de rebre la primera o la segona tongada.

Al llarg dels pròxims dies, unes 200 persones estan cridades per posar-se aquesta tercera dosi de la vacuna. En aquest cas, es tracta de gent que, en cas de contagiar-se, podrien patir conseqüències més greus per culpa d’altres situacions clíniques. És el cas de persones immunodeprimides, amb algun trasplantament o que s’estan sotmetent a diàlisi. Aquestes darreres, de fet, el vaccí ja està previst que se’ls inocularà quan vagin a l’hospital.

La resta van rebre la cita la setmana passada i des d’aquest dilluns ja estan apropant-se al centre de vacunació, a l’antiga plaça de braus, per rebre la dosi. Allà hi coincideixen sobretot amb gent jove. Alguns, ja han de rebre la segona dosi de Moderna. D’altres, inicien tot just ara el procés de vaccinació amb la primera tongada.

Al llarg dels pròxims dies es completarà aquest subministrament limitat de la tercera dosi. Per ara, no hi ha previsió de fer-la extensiva a la resta de la població, tot i que s’està pendent de com pugui evolucionar la pandèmia i les novetats científiques que es puguin anar produint.

Comentaris (1)

Trending