Salut insinua que potser caldrà canviar algun dels centres on es deriven joves amb trastorns

Martínez Benazet assegura que “s’ha fet alguna actuació amb els pares d’aquesta menor” el cas de la qual ha estat objecte d’una denúncia a la fiscalia contra els ministeris implicats

Instal·lacions del centre que es qüestiona, a Argentona.
Instal·lacions del centre que es qüestiona, a Argentona. arxiu

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha afirmat ser sabedor dels casos judicialitzats a Catalunya en relació amb el centre on es deriven joves del Principat amb trastorns diversos i que és on es va traslladar l’adolescent el cas de la qual ha acabat comportant que la seva família i dues entitats del país -AFMMA i ADJRA- i ha deixat en certa manera la porta oberta a deixar el conveni que es té amb aquesta institució catalana, que podria ser una de les que optés a gestionar el centre residencials d’educació intensiva (CREI).

Martínez Benazet ha explicat que “el que busquem es treballar en xarxa si aquesta entitat no acaba donant una bona resposta haurem de triar un altre camí” i també ha assegurat que ja “s’ha fet alguna actuació amb els pares d’aquesta menor que estava en aquesta institució”, sense concretar què s’ha fet. El titular ministerial ha estat qüestionat per l’Altaveu arran de la interposició per part de la família en qüestió i les dues associacions esmentades de sengles querelles contra el ministeri d’Afers Socials i el de Salut per “l’alegria” amb què es derives joves i adolescents en centres estrangers, especialment de Catalunya.

El ministre ha afirmat en relació amb “la part que es judicialitzi aquí” que “actuarem amb el degut respecte i la distància que pertoca” entre poders. Alhora, ha remarcat que amb el Pla integral de salut mental (PISMA), que el Govern ha aprovat avui, es podran donar “millors respostes” en casos com l’exposat. “Un aspecte que valora el PISMA és lluitar contra l’estigma”, ha remarcat el titular ministerial. El pla, segons Martínez Benazet, “és un camí pel present i pel futur” per abordar aspectes “d’una manera transversal” que van més enllà de la salut mental.

Comentaris

Trending