Salut flexibilitza els cribratges als centres sociosanitaris, de dia i cases pairals

Als usuaris ja només se’ls farà un test d’antígens al mes i, en el cas dels professionals que hi treballen, un cada dues setmanes

Accés al Cedre d'una ambulància.
Accés al Cedre d'una ambulància. Cristian Cortés

Salut flexibilitzarà els cribratges que encara es fan a centres sociosanitaris, centres de dia i cases pairals per detectar possibles contagis de coronavirus. Així, a partir d’ara, als usuaris d’aquest espai només s’hauran de fer un test un cop al mes, mentre que els professionals que hi treballin, un cada quinze dies. Es considera que l’alleugeriment d’aquesta mesura és factible vist que, almenys amb les dades oficials, la pandèmia es manté sota control.

Així, en la darrera setmana s’ha diagnosticat 368 nous positius. Aquestes són les dades facilitades pel ministre portaveu, Eric Jover, que ha remarcat que la mitjana dels darrers mesos es manté en aquestes xifres (300 o 400 contagis nous), amb petites pujades i baixades dels casos actius. Ara, s’han detectat 36 casos actius més, fins a 543 persones.

També es manté controlada la situació a l’hospital. Hi ha quatre persones ingressades, una més que ara fa set dies. Dos es troben a planta i dues més a cures intensives. D’aquests, un pacient encara connectat a un respirador mecànic.

“Progressivament, i vist que no veiem repunt de dades podem anar flexibilitzant les poques restriccions que encara continuen present”, ha apuntat Jover. I, per això, es fan canvis en el protocol de cribratges. Així, pel que fa als usuaris d’aquestes instal·lacions, ja només se’ls farà un test al mes. En canvi, els treballadors passen a un cada setmana a un cada dues.

A la vegada, es relaxa també el protocol que s’aplica per als interns que surten del centre i tornen. En aquest cas, es passarà fer ja un únic test d’antígens al cap de quatre dies del seu retorn.

Comentaris

Trending