Salut detecta dotze nous positius de coronavirus i dona l’alta a catorze pacients afectats

Dels nous casos, deu tenen vinculació amb infectats ja diagnosticats i es trobaven ja en situació d’aïllament mentre que dos no tenen cap relació amb brots anteriors

Representació gràfica d'un coronavirus.
Representació gràfica d'un coronavirus.

Salut ha detectat dotze casos més de coronavirus des de la darrera actualització de dades. Deu d’ells són contactes de positius que s’havien registrat prèviament i, per tant, des del Govern s’assegura que ja estaven en situació d’aïllament. A més, en aquestes darreres hores, també s’han pogut confirmar l’alta mèdica de catorze dels afectats.

Des de l’executiu s’ha actualitzat les dades de l’evolució de la pandèmia, amb l’aparició de dotze persones més infectades pel coronavirus. D’aquestes, deu són contactes d’anteriors casos. Els altres dos, aparentment, no tenien relació amb cap dels brots detectats prèviament.

Salut ha volgut remarcar que, per tant, la majoria de nous positius són de pacients que ja es trobaven en situació d’aïllament com a mesura de precaució per la seva relació amb altres pacients. Amb els nous diagnòstics, ja són 937 les persones que, des de l’esclat al març de la crisi sanitària provocada per la Covid-19, han desenvolupat la malaltia al país. D’ells, cal recordar, 52 van perdre la vida, tots en la fase crítica de l’emergència. Amb les noves altres, ja són 821 les persones que l’han superat.

Actualment, hi ha 64 casos actius. Tots ells, però, es troben al seu domicili. Els dos pacients que van necessitar ingrés hospitalari ja van ser enviats cap a casa a finals de la setmana passada. Des del Govern es torna a posar en relleu dos aspectes. Per un costat, que la majoria de casos actuals presenten afectacions lleus o, fins i tot, són asimptomàtics. I, per l’altra, que cal continuar seguint les recomanacions sanitàries bàsiques: manteniment de la distància social, neteja i higiene de mans i mascareta.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending