Salut demana als ciutadans que no vagin massivament a buscar el certificat digital aquest dijous

Martínez Benazet fa una crida perquè no hi hagi una allau de ciutadans als centres d'atenció primària i recorda que la setmana vinent ja es podrà descarregar l'aplicació

Comentaris

Jover i Martínez Benazet abans de la roda de premsa d'aquest dimecres.
Jover i Martínez Benazet abans de la roda de premsa d'aquest dimecres. SFGA

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet ha fet una crida a la població perquè no vagi massivament aquest dijous als Centres d'Atenció Primària (CAP) o les taules de la plaça de Braus per recollir el certificat digital Covid-UE. "Demanem que no hi hagi una allau de ciutadans" i que hi acudeixi la gent que el necessita de manera urgent. El document serà vàlid per a viatjar a tots els països membres de la Unió Europea (UE) o de l'espai Schengen. A partir de la setmana vinent, entre dimecres i dijous, es podrà descarregar l'aplicació.

El document en paper i digital indicarà si el seu titular té la pauta completa de vacunació, si disposen d'un test PCR negatiu de menys de 72 hores o si han passat la malaltia fa menys de sis mesos. En el certificat constarà el nom i la data de naixement i la informació sobre la vacuna rebuda. És de lectura ràpida i àgil. Eximeix al titular de qualsevol restricció com ara una quarantena. La seva homologació a països tercers està en cursEl document es podrà aconseguir directament al centre de vacunació en el moment de rebre la segona dosi de la vacuna. És a dir, que les persones que es vacunin aquest dijous, ja el rebran.

Aquest dimarts es va signar firmat un conveni entre França i Andorra per validar, en el marc europeu, l'homologació del certificat digital andorrà perquè tingui validesa a la Unió Europea.

 

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending