Salut contracta un expert en vacunació perquè dicti l’estratègia de futur

El doctor Federico Martinón ja col·laborava fins ara amb diversos departaments del ministeri però ara es formalitza la relació d’assessorament

Federico Martinón és pediatra i investigador de vacunes.
Federico Martinón és pediatra i investigador de vacunes. ARXIU

Pocs dies després que s’assegurés que no hi havia cap contracte que lligués l’administració andorrana amb el pediatra gallec i investigador especialista en vacunació Federico Martinón, el Govern ha decidit ara procedir a contractar el científic “com a assessor del ministeri de Salut sobre què haurem de fer a partir d’ara amb les vacunes”. Així ho ha explicat el titular ministerial, Joan Martínez Benazet, en la compareixença posterior a la reunió del consell de ministres.

Martínez Benazet ha remarcat la “bona col·laboració” que hi havia fins ara amb l’investigador gallec en el marc de la cooperació científica entre professionals. “Es mantenia una relació o formalitzada amb cap contracte” per la qual Martinón donava “la seva opinió” sobre allò que se li anava demanant. Ara, però, “creiem que la relació s’ha de formalitzar” perquè la definició d’una estratègia futura de vacunació especialment sobre la Covid -i davant del dubte de si calen més dosis o menys, per exemple- demanda “més dedicació, més presència horària, més capacitat”.

Comentaris (1)

Trending