Salut calcula que un de cada tres contagiats ho és amb la soca britànica

Es treballa amb Covax en relació a la previsió de la revacunació de la població en els propers anys, amb les variants que puguin anar apareixent

Comentaris

Recollida de mostres d'aigua residual.
Recollida de mostres d'aigua residual. Altaveu

L'anàlisi de les aigües residuals que ha encarregat el ministeri de Salut confirma que el 65% del coronavirus present a Andorra és de la soca de Wuhan (Xina) i el 35% de la britànica. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha destacat que la dada significa que "un 35% de les persones que estan malaltes ara de coronavirus tenen la soca britànica". Ha opinat que tranquil·litza que l'impacte sanitari de la britànica no sigui pitjor i ha assenyalat que el percentatge que representa la variant britànica al país està la mateix nivell que a Catalunya, aproximadament.

Martínez Benazet ha indicat que hi ha epidemiòlegs que vaticinen una millora de la situació a l'abril i al maig, amb una primavera de treva, però n'hi ha també que parlen de l'arribada d'una quarta onada, sobretot per la soca britànica. "Creiem que si seguim fent bé les coses, seguirem anant a la baixa", ha subratllat. També ha opinat que si la incidència no ha augmentat per aquesta variant més transmissible és pel comportament cívic que ha tingut la ciutadania respectant les mesures del port de la mascareta i limitació de les relacions socials amb les reunions d'un màxim de quatre persones. Tot i això ha destacat que han rebut moltes queixes de gent que fuma en grup al carrer o camina mentre fuma i amb la mascareta baixada.

Ha comentat que no hi ha novetats en relació a l'arribada de més vacunes i que el seu ministeri està treballant amb Covax en relació a la previsió de la revacunació de la població en els propers anys, amb les soques que puguin anar apareixent.S'estima que durant uns anys és probable que la població s'hagi d'anar vacunant cada any amb vacunes adaptades a les noves variants del virus, com passa amb la grip.  Martínez Bennazet, manté la previsió inicial que entre el 60% i el 70% de la població haurà rebut les dosis del vaccí abans de l'estiu i que "tindrem abastament les vacunes que ens toquen a Andorra".

 Cal recordar que Covax Facility és una iniciativa coliderada per l'Organització Mundial de la Salut (OMS), la Coalició per a les Innovacions en Preparació per Epidèmies (CEPI) i l'Aliança Global per a les Vacunes i la Immunització (GAV amb la col·laboració dels fabricants de vacunes de països desenvolupats i en vies de desenvolupament.  

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending