Salut administrarà Pfizer a la franja de 16 a 30 anys

Els vials arribaran durant la setmana vinent i es continuarà amb AstraZeneca per la gent més gran

Afegeix keyword
Afegeix keyword SFGA

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet ha anunciat aquest divendres que es vacunarà amb Pfizer a la franja d'edat de 16 a 30 anys. Els vials arribaran la setmana vinent. Fins al moment s'han administrat 39.500 vacunes. Ha explicat que dimecres per error es va posar una segona dosi d'AstraZeneca a una persona que havia rebut la primera de Pfizer. Assegura que no té conseqüències per la salut ni per la immunitat d'aquesta persona.

Això significa un canvi en l'estratègia de vacunació ja que fins ara s'administraven les vacunes sense discriminar per raó d'edat i de marca,  tal com anaven arribant s'administraven.  Se seguirà administrant AstraZeneca a la franja d'edat actual, que va entre els 38 i els 40 anys, i es posarà pràcticament a tota la franja de la trentena.  “Hem cregut convenient, donat que el benefici risc, amb una incidència baixa, respecte la gent més jove s'iguala, posar Pfizer des dels 16 anys i fins al voltant dels 30”, ha opinat  Martínez Benazet.

“Sembla que amb aquest tipus de vacunes víriques -AstraZeneca i Janssen- hi ha una mica més d'efectes adversos en les persones més joves que si es fa amb les de l'altre tipus, ARN missatger -Pfizer i Moderna-, per això hem decidit vacunar la franja més jove amb Pfizer”, ha afegit. En la roda de premsa ha intervingut també el recentment nomenat assessor del ministeri de Salut, el doctor Federico Martinón, i confirmat les afirmacions de Martínez Benazet: "si les circumstàncies ho permeten i tens una vacuna que té un risc molt baix d'un efecte advers i una altra que no el té, doncs sembla una mesura possible, raonable i que altres països també han adoptat perquè el que busca és protegir als més joves; és una decisió encertada".

 A partir de dilluns, el Centre únic de vacunació augmentarà el nombre de taules disponibles de 6 a 10, donat que es preveu que es puguin arribar a citar prop de 2.000 persones entre les que han de rebre la primera injecció i els que s’han de revacunar. Per altra banda, Portugal enviarà 30.000 vaccins d'AstraZeneca que han d'arribar els pròxims dies quan es resolguin els tràmits burocràtics.

Pel que fa a les dades hi ha 97 casos actius per un total de 13.758. Hi ha cinc pacients a planta i cap a l'UCI. No hi ha cap aula en vigilància total i tres en parcial.

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending