Salut admet que les TMAs podrien ser de pagament a partir de juliol

El ministre Benazet explica que “estem treballant” en un nou model que s’aplicaria a partir de juliol i reconeix que una de les opcions més factibles sobre la taula és la de fer que els tests ja no siguin gratuïts

Una treballadora del SAAS fent una TMA.
Una treballadora del SAAS fent una TMA.

La millora de les dades sanitàries i de la pandèmia en general no només es traduirà en una relaxació de les restriccions. També pot comportar, i així ho ha admès el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, en un canvi important en la filosofia dels mecanismes adoptats per combatre el coronavirus. Entre ells les proves TMA. Des del Govern s’ha avançat que s’està estudiant quin model s’aplica a aquests tests a partir del juliol i aquest podria comportar que comencessin a ser de pagament.

La pandèmia va, clarament, a la baixa. Així ho evidencien les dades de les darreres setmanes. I això segurament comportarà un canvi en una de les tàctiques clau per al seu control: el “testar, testar i testar” que sempre s’ha defensat des del Govern. De proves, es continuaran fent, però des de Salut ja s’avisa que tocarà que els ciutadans paguin almenys una part.

“Treballem per veure quin ha de ser el model de les proves a partir de juliol”, ha explicat Benazet, tot assegurant que “encara no el tenim”. Ara bé, cal tenir present que l’aposta per fer moltes proves també ha comportat una important despesa per a les arques públiques que, ara, amb un nou paisatge epidemiològic, es considera que es pot reduir.

I és que, ha posat en relleu el titular de Salut, a partir de juliol tot fa pensar que una part majoritària de la ciutadania haurà rebut almenys una dosi de la vacuna. Preguntat sobre si sobre la taula hi ha l’opció d’un copagament de les TMA, Benazet ha indicat que “en el moment que hem pogut oferir a tota la població la vaccinació, es plantejarà”.

Comentaris (1)

Trending