Salut admet disgust per les aglomeracions viscudes amb la visita dels Reis

Helena Mas reconeix que les imatges amb molta gent, especialment a les portes del comú d’Andorra la Vella “no agraden” tot i confiar que “no es repetiran”

Un grup d'incondicionals esperant els reis a tocar la plaça del comú responent els mitjans espanyols.
Un grup d'incondicionals esperant els reis a tocar la plaça del comú responent els mitjans espanyols. Toni Solanelles

Una de les imatges que ha deixat la visita dels Reis d’Espanya ha estat la presència de gent que va voler veure’ls en persona. Això va provocar que, en algun moment puntual, es produïssin aglomeracions poc aconsellables en l’actual context de pandèmia. L’escena, no s’ha amagat des de Salut no ha agradat. Es confia, però, que no s’hagi de repetir en el futur, especialment vista l’actual situació delicada de l’epidèmia.

Preguntada per aquestes imatges, la secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, ha admès que “ens hagués agradat que no s’haguessin produït perquè volem que es mantinguin les mesures de seguretat”. Tot i això, ha remarcat que es confia que sigui un fet puntual, tot recordant que “la ciutadania sempre ha col·laborat molt amb les restriccions establertes”. Per això, s’ha mostrat confiada en el fet que “no es tornaran a repetir”.

Mas ha recordat que per a la visita reial s’ha treballat un estricte protocol. En ell, entra altres aspectes, hi figurava el fet que les persones que havien d’assistir als diferents actes s’havien de fer prèviament una prova PCR o una TMA. I que, a més, abans del sopar o del dinar s’havien de fer un test d’antígens. Per això, ha recordat, es va permetre incrementar fins a sis els comensals per taula d’aquests actes.

Reunió amb Catalunya sense parlar de mobilitat

Per altra banda, Mas també ha donat detalls de la reunió mantinguda el dijous amb representants de la Generalitat. Ha assegurat que, en cap moment, es va parlar de la possibilitat d’ampliar la mobilitat amb Catalunya per permetre visites familiars, com dimarts havia apuntat la portaveu del govern català, Meritxell Budó. “No vam fer cap incís”, ha indicat la secretària d’Estat, que ha deixat clar que “no hi haurà cap canvi fins després de Setmana Santa” i que “serà llavors quan ells es pronunciaran al respecte”.

Comentaris (5)

Trending