Salut activa la crida per posar en tres dies la meitat de les 5.850 dosis Pfizer que ja són al país

Les persones que rebran les vacunes enviades per Espanya i que han arribat aquest dimarts estan sent citades i es preveu cobrir entre dijous i dissabte tots els vaccins, deixant l’altra meitat per a la segona dosi a finals de mes

Les vacunes han arribat ja a l'hospital de Meritxell.
Les vacunes han arribat ja a l'hospital de Meritxell. SAAS

Salut s’ha posat en marxa per preparar la represa de la campanya de vacunació que es farà a partir de dijous gràcies a les dosis de Pfizer que ja han arribat des d’Espanya. Les persones que es vaccinaran ja estan sent avisades i s’està baixant per sota dels 45 anys. S’està donant cita per tres dies, de dijous a dissabte. En aquest temps es confia poder esgotar la major part dels fàrmacs de la nova remesa. En total han arribat 5.850 dosis, de les quals es posaran ara la meitat i l’altra meitat, per a segona tongada, a finals de mes.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va anunciar dilluns que aquesta setmana arribaven noves dosis de vacunes. En aquest cas, un nou enviament de Pfizer provinent d’Espanya. Per tant, la campanya de vaccinació es reprendrà i amb ganes. Per ara, des de l’oficina Covid s’estan enviant ja els missatges de text amb la cita de totes dues dosis, la primera ara i la segona a finals de mes.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, a la compareixença d'avui.

Relacionat

Una nova remesa de Pfizer permetrà reprendre dijous el procés de vacunació entre menors de 45 anys

Finalment, Espanya ha enviat una remesa amb un total de 5.850 dosis. D’aquestes, la meitat s’inocularan ara i la resta d’aquí a tres setmanes. És a dir, es reservaran per a una segona tongada. En principi, s’està donant hora únicament per tres dies: dijous, divendres i dissabte. Per tant, tenint en compte que la capacitat de la plaça de braus se situa en unes mil persones ateses diàries, s’espera poder esgotar-les en aquestes jornades.

Tal com es va avançar des del Govern, l’ordre de crida s’està fent segons el moment en el qual la persona es va inscriure al registre previ obligatori. D’aquesta forma, s’intenta penalitzar aquells ciutadans que van esperar a apuntar-se quan es van esgotar les dosis d’AstraZeneca. Tot i que no s’ha volgut dir obertament, es té una certesa important que aquest retard va ser motivat, en un nombre important de casos, per una voluntat d’evitar la vacuna de la farmacèutica sueca. A aquests, doncs, ara els tocarà esperar.

Les persones que majoritàriament estan sent citades tenen entre 40 i 45 anys. Cal recordar que, amb AstraZeneca, es va arribar a aquesta darrera franja d’edat. Tot i això, sí que s’està prioritzant també determinats col·lectius vulnerables, com ara els ciutadans que tenen alguna deficiència visual o auditiva.

Un cop s’esgotin les primeres dosis d’aquesta remesa de Pfizer, la vacunació tornarà a quedar aturada a l’espera de l’arribada de nous vaccins. En aquest cas, s’està pendent de França, que ha d’enviar fàrmacs de Moderna i de concloure els tràmits per permetre que Portugal també acabi sent subministrador.

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending