Una nova remesa de Pfizer permetrà reprendre dijous el procés de vacunació entre menors de 45 anys

Benazet assegura que la “quantitat important” de dosis que arribarà aquesta setmana ajudarà a avançar en el procés, seguint l’ordre d’inscripció al registre, però també prioritzant col•lectius com els discapacitats visuals i auditius o el personal d’hostaleria

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, a la compareixença d'avui.
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, a la compareixença d'avui. SFGA

El procés de vacunació, frenat els darrers dies per la falta de vaccins, tornarà a accelerar dijous. Serà llavors quan es començaran a inocular les dosis que han d’arribar aquesta setmana al país. “Una quantitat important”, segons el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, de fàrmacs de Pfizer seran subministrades des d’Espanya, fet que permetrà seguir immunitzant la població. En aquest cas, dels 45 anys cap a baix, a banda de col·lectius com els discapacitats visuals o auditius.

“Dijous tornarem a reprendre de forma intensa el procés”. Així ho ha anunciat un Benazet que s’ha mostrat convençut que “durant aquest mes podrem arribar a més del 50% de la població vacunable”. I aquesta xifra no és pas instrascendent. Podria permetre, per exemple, obrir la porta a relaxar restriccions importants com ara l’ús de la mascareta. El ministre ha avançat que es podria autoritzar deixar d’usar-les a la via pública o en trobades amb altres persones vaccinades.

El ministre confia en assolir a final de maig el 50% de la població vacunable, fet que podria obrir la porta a treure mesures com ara l’ús de la mascareta a espais oberts

La represa de la vacunació es farà gràcies a una “quantitat important” de dosis que ha d’arribar enviada des d’Espanya. Per tant, una nova remesa de les 30.000 compromeses amb el país veí del sud. Aquestes es destinaran a primeres dosis que s’aniran subministrant seguint, en línies generals, l’ordre del registre. És a dir, es prioritzarà aquella gent que fa temps que es va inscriure abans que persones de més edat que ho hagin fet fa pocs dies. Benazet també ha deixat clar que la xifra “insignificant” de ciutadans que han refusat vaccinar-se amb AstraZeneca “haurà d’esperar”.

Per tant, aquestes noves dosis serien principalment per persones menors de 45 anys, franja d’edat a la qual es va arribar amb les 15.000 vacunes de la farmacèutica anglo-sueca enviades via Covax. Això sí, hi ha opció d’algunes excepcions. Per un costat, “tindrem sensibilitat amb les persones fràgils”. Per això, una prioritat serà vaccinar discapacitats visuals o auditius, tot recordant que la seva diversitat funcional “els dificulta la interacció social”. També s’està plantejant una possible priorització del personal de l’hostaleria.  

Ara mateix, el nombre d’inscrits al registre previ per poder ser vacunat ascendeix a 40.904. Continua el ritme elevat de gent que s’hi apunta, que es va incrementant coincidint amb l’esgotament de les dosis d’AstraZeneca. Benazet ha volgut tornar a defensar que tots els fàrmacs “són segurs”. Sobre l’arribada esperada de vaccins de Moderna des de França, no ha amagat un cert malestar: “ja hem fet tot el que calia”.

Etiquetes

Comentaris (14)

Trending