Restaurants i bars podran obrir fins a la una de la matinada i els cinemes, al 70% d’aforament

La bona situació epidemiològica permet noves relaxacions de les restriccions com ara la possibilitat de celebrar bodes o actes similars sense límit de convidats amb un protocol previ de cribratge que haurà de validar Salut

Sopar en un restaurant.
Sopar en un restaurant. ARXIU

La restauració i els bars guanyen una hora més de servei. Govern ha modificat les mesures restrictives que afecten el sector per evitar la propagació del coronavirus i a partir de dijous els establiments podran romandre oberts fins a la una de la matinada. A la vegada, es permetrà realitzar celebracions socials, com ara bodes o comunions, sense límit d’assistents sempre que es presenti a Salut un protocol de cribratge o control de la situació d’immunitat dels convidats. Els esdeveniments culturals, inclosos cinemes, passen del 50 al 70% de l’aforament.

El ministre de Salut ha posat en relleu que l’evolució de la pandèmia continua sent positiva, amb dades relativament sota control. De fet, tots els indicadors estan en un  nivell baix de risc i, el que és més important, es manté l’hospital sense cap persona ingressada. Per això, s’entén que és factible fer una nova relaxació de mesures.

Benazet indica que el límit de tancament per als establiments de restauració serà el que s'aplicarà als protocols de les festes majors que se celebrin durant aquest estiu

Aquesta afecta, en primer lloc, a la restauració, inclosos els bars. A partir d’ara, podran tancar a la una de la matinada i no a les dotze. Per tant, una hora més de servei que, a més, arriba en un moment de vacances i, per tant, especialment aprofitable pels establiments.

De fet, el límit de tancament per aquests negocis servirà també, segons ha explicat Benazet, per acotar els horaris que es permetran a les festes majors. El titular de Salut ha apuntat que s’està treballant en els protocols, amb la del Roser d’Ordino com a esdeveniment més proper. Es podran celebrar, ha indicat, sempre tenint en compte les mesures de seguretat necessàries.

Per altra banda, s’amplien de vuit a deu les persones que poden participar en classes dirigides a l’interior dels gimnasos o en activitats de les Cases Pairals. També hi ha un alleugeriment de les restriccions pel que fa a celebracions socials, com ara bodes o similars. En aquest sentit, es permetria realitzar-les sense cap límit d’assistents sempre que es presenti un protocol de cribratge o de comprovació de l’estat immunitari dels convidats que, posteriorment, haurà de ser validat per Salut.

També es permet més marga als esdeveniments culturals. L’aforament s’amplia des del 50% que estava autoritzat fins ara. Així, un cop es publiqui el nou decret, passarà a ser d’un màxim de 70%. Això inclou els cinemes, que fa uns dies havien fet arribar a Salut la petició de poder gaudir d’un 100%.

Una de les sales dels cinemes Illa.

Relacionat

Els cinemes demanen tenir el 100% d’aforament amb mascareta

La mesura s’ha adoptat un dia amb un nombre de contagis elevats (11) en comparació a jornades anteriors. Això ha provocat un petit repunt del nombre de casos actius, que tornen a pujar fins a 64. Tot i això, es manté sense cap ingressat ni l’hospital ni l’àrea específica del Cedre per a pacients Covid. La taxa de reproducció se situa en un 1,01 i l’edat mitjana de les persones infectades els darrers dies és d’uns 30 anys.

Comentaris (2)

Trending