Pugen a deu els pacients ingressats a l’hospital per culpa del coronavirus

La variant Delta segueix enfilant el nombre de casos actius, fins a 373, després d’un cap de setmana amb 79 nous positius, el que suposa una mitjana superior als 26 diaris

Un helicòpter sortint de l'helistop de l'hospital.
Un helicòpter sortint de l'helistop de l'hospital. Toni Solanelles

La pressió que el coronavirus fica a l’hospital segueix a l’alça per culpa de la nova onada generada per la variant Delta. Al centre sanitari ja hi ha una desena de persones ingressades per culpa de la Covid-19, de les quals dues estan a l’UCI. Això després d’un cap de setmana amb 79 nous contagis que han enfilat encara més el nombre de casos actius.

Així es desprèn de les dades facilitades aquest dilluns des de Salut. El nombre total d’infeccions registrades al país s’aproxima, guiat per la soca sorgida de l’Índia, als 15.000. Ara, n’hi ha constatades 14.577. Això suposa 79 casos més que la darrera actualització, de divendres passat. Per tant, una mitjana superior als 26 nous contagis per dia.

I, de retruc, segueixen pujant, en aquest cas més lentament, el nombre de casos actius. I és que ja s’estan començant a donar altes de l’inici d’aquesta onada. Un total de 73 en els darrers tres dies. Per tant, actualment hi ha 373 pacients amb la malaltia en marxa, sis més que divendres.

L’onada, a més, comença a generar tensió important a l’hospital. Ja hi ha deu persones ingressades per culpa del coronavirus, amb tres que han arribat al llarg del cap de setmana. La nota positiva és que es mantenen en dues les que requereixen atenció a la unitat de cures intensives. D’elles, una és un turista que va desenvolupar la malaltia un cop al Principat.

Pel que fa a la campanya de vacunació, ja s’han administrat un total de 85.242 dosis. Amb aquestes, 35.252 ciutadans han rebut la pauta completa.

Comentaris (3)

Trending