El PS demana detalls sobre la integració dels psicòlegs a la cartera de serveis de la CASS

La consellera general Susanna Vela posa en relleu la importància d’aquests professionals, més en un context marcat per la crisi pandèmica del coronavirus

Vela, amb altres conselleres de la comissió de Sanitat.
Vela, amb altres conselleres de la comissió de Sanitat. EDUARD COMELLAS / CONSELL GENERAL

El Partit Socialdemòcrata (PS) vol que el Govern doni més detalls de com preveu que sigui l’encaix dels psicòlegs en la futura cartera de serveis sanitaris. Aquest és l’objectiu de la bateria de preguntes escrites presentades per la consellera general del grup Susanna Vela. Des de la formació es posa en relleu que poder accedir a aquests professionals és més important que mai, tenint en compte les conseqüències de la pandèmia del coronavirus.

“A Andorra ja teníem una situació preocupant pel que fa a la salut mental, a la qual hem d’afegir ara totes les conseqüències lligades a la pandèmia”, ha advertit la parlamentària. Per aquest motiu, en les preguntes demanen els detalls de la incorporació dels psicòlegs a la cartera de serveis de la seguretat social. Sobre aquesta, reclamen que “ha d’estar reforçada amb tots els recursos humans i materials necessaris per atendre la població adulta i infantil”.  En canvi, lamenten, “el col·lectiu de professionals de la salut mental no està d’acord amb com s'està plantejant el pla de salut mental i es desconeix quin encaix tindran”.

En les preguntes, en primer lloc Vela demana el nombre de persones ateses per l’Àrea de Salut Mental del SAAS, informació que vol ordenada per grups d'edat i per tipus de trastorns, durant els anys 2018 i 2019. També vol les mateixes dades, des del març fins a aquest desembre.

En segon lloc, la consellera vol saber quants professionals de la salut mental treballen a aquesta àrea i si en el darrer any s’ha incrementat l’estructura. Finalment, Vela reclama la planificació sanitària del ministeri de Salut en aquesta àrea i quin és el nombre de professionals que l’haurien d’integrar. Per això també vol saber quin és l'encaix dels psicòlegs en la cartera de serveis i quines són les condicions de reemborsament pels seus actes.

Etiquetes

Comentaris

Trending