La propagació transversal del coronavirus situa en risc de saturació serveis mèdics

La multiplicitat de casos obliga a tancar des de petits bars o magatzems a confinar fins i tot dues oficines judicials o el servei d'audiovisuals del Govern alhora que posa a l'expectativa desenes d'aules escolars que són contacte de contactes

Realització d'un test serològic en el marc del cribratge educatiu.
Realització d'un test serològic en el marc del cribratge educatiu. Toni Solanelles

La multiplicitat de casos de coronavirus haguda els darrers dies està començant a fer perillar l’atenció mèdica en alguns casos. Pediatres o metges referents estan en risc de saturació. Nens amb símptomes que poden ser compatibles amb la malaltia, no poden ser atesos fins d’aquí uns dies si volen anar al seu especialista de referència. També a Urgències de l’hospital hi ha un increment notable de l’activitat, alhora que es recomana que no s’hi acudeixi si es té algun símptoma.

I és que la propagació del virus, encara que sigui amb simptomatologia lleu o fins i tot inapreciable, està sent ja molt elevada. I transversal. Aquest dimarts més escolars han mostrat símptomes del virus o estan a l'espera de diagnòstic per ser contacte de positiu. I això fa que desenes d'aules escolars de centres diversos -des de l'escola francesa de Sant Julià fins a la de Ciutat de Valls per passant per classes de l'Escola andorrana o el Sant Ermengol- estigun a l'expectativa per si cal que es confinin. Hores d'ara són contacte de contactes i, per tant, han de funcionar amb normalitat.

Alhora, tampoc no és el mateix una classe on cal anar obligatòriament amb mascareta que aquella on, pel fet de ser declarada nucli de convivència, els integrants de l’aula actuen amb una normalitat molt més semblant a la que hi havia abans de l’esclat de la pandèmia. Els especialistes de Salut Pública del ministeri, amb els rastrejadors al costat, continuen fent les seves indagacions per mirar d’aïllar possibles casos a tots nivells. 

Façana de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell.

Relacionat

Cinc afectats de Covid ingressats a l’hospital

I és que la propagació de la malaltia torna a ser molt elevada, segons que han confirmat diverses fonts. I es veuen afectats diversos sectors de la població en general. Així, per exemple, des de petits bars que tenen pocs treballadors i tots plegats formen com un nucli de convivència han hagut de tancar quan un dels empleats ha resultat positiu fins a magatzems de botigues de roba que també veuen alterat el seu ritme de treball per confinaments gairebé integrals.

Fins a la seu de la Justícia o l'edifici administratiu de Prat de la Creu hi ha entrat el virus i ha obligat a confinar, ara per ara, el servei d'audiovisuals de Govern i dues oficines judicials d’instrucció penal. En concret, la Batllia número 1 que dirigeix Alexandra Terés i la 5 s’han hagut de buidar. Tot el personal és a casa, la majoria teletreballant mentre s’espera fer-se les proves pertinents i, després els resultats. Segons les fonts consultades, un funcionari de l’oficina número 1 va resultar positiu, i com que el personal comparteix espai amb la Batllia número 5, els integrants de les dues oficines judicials s’han hagut de confinar.

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending