Les primeres vacunes arribades a Andorra serviran per a 1.200 persones

El fet que de cada vial rebut es pugui extreure sis dosis i no cinc com inicialment es preveia permetrà aquest increment de beneficiaris

Un dels bombers que s'han vacunat aquest dijous.
Un dels bombers que s'han vacunat aquest dijous. SAAS

La primera tongada de vacunes arribada a Andorra permetrà inocular, finalment, més persones de les mil inicialment previstes. En concret, 1.200. Això és gràcies al fet que cada vial fa possible treure sis dosis i no cinc com en un principi es preveia. La primera fase de la campanya ha continuat aquest dijous a bon ritme, amb la inclusió ja de professionals com ara els membres del cos de bombers més exposats al contacte amb la gent.

Així ho ha revelat en declaracions al programa ‘La Rèplica’ d’Andorra Televisió, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, que ha confirmat que al país ja es troben les mil dosis restant del primer enviament. I també ha explicat que la fase inicial de vacunació podrà arribar a més gent. Fins a 1.200 persones.

Això es deu al fet que de cada vial es pot extreure finalment sis dosis i no cinc, especialment “si usem les injeccions adequades” de les quals “ja ens hem proveït”. De fet, el ministre ha explicat que “les instruccions de Pfizer ja ho disposen així”.  

Moment en què es va vacunar el 20 de gener del 2021 una de les treballadores del Cedre.

Relacionat

Més de 200 persones vacunades en un sol dia

De moment, la campanya continua amb bon ritme. En el segon dia de vacunació la feina ha estat molt centrada a l’hospital. Al centre s’ha seguit posant la primera dosi del vaccí elaborat per Pfizer als professionals del SAAS. D’ells, uns 600 ja han confirmat que volen participar ja en la campanya.

A banda, però, també han entrat en la roda treballadors d’altres serveis essencials. És el cas dels bombers. Membres del cos també han passat per l’hospital per ser inoculats amb la primera dosi. Es tracta, ha indicat Benazet, d’aquells que tenen més contactes amb la gent i, per tant, més risc de contagi.

Una treballadora de l'hospital, vacunant-se aquest dijous.
Una treballadora de l'hospital, vacunant-se aquest dijous.

A banda, aquest dijous també hi ha un dispositiu preparat a la residència l’Albó, per atendre 24 usuaris i 22 treballadors. Pel que fa als centres sociosanitaris, s’està treballant per veure quins usuaris i treballadors de Salita i Sant Vicenç d’Enclar, després dels brots patits les darreres setmanes, acabaran sent vacunats. “No ho demorarem gaire”, ha comentat, tot destacant que, en el cas dels padrins de Sant Vicenç, tots han passat ja la malaltia.

Benazet ha avançat que la segona fase del procés arribarà “quan tinguem més vacunes” però ha admès que no és possible saber quan arribaran aquestes. Sobre l’extensió dels vaccins a més població, ha indicat que “s’anirà baixant per franges d’edat”. La fórmula a fer servir dependria de la marca de vacuna. Així, ha apuntat que una opció amb la d’AstraZenenca (impossible amb la de Pfizer) seria un sistema tipus Stop Lab. La idea seria tenir tres centres, un dels quals a l’hospital, i “els altres, potser, deslocalitzats”.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending