Més de 200 persones vacunades en un sol dia

Benazet celebra que “portem un ritme excel·lent”, superior al previst, que confia mantenir al mateix temps que fa una crida a acceptar el vaccí “per protegir-nos, per protegir els altres i perquè si no ho fem tots, l’any vinent estarem igual”

Moment en què es va vacunar el 20 de gener del 2021 una de les treballadores del Cedre.
Moment en què es va vacunar el 20 de gener del 2021 una de les treballadores del Cedre. SFGA/JAViladot

La vacunació avança a bon ritme. De fet, a molt bon ritme. Millor del que es preveia, segons ha afirmat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet. Més de 200 persones han rebut ja la primera dosi del vaccí subministrat per Pfizer a Andorra, entre padrins ingressats al Cedre i a Clara Rabassa i professionals que els atenen així com de l’hospital. D’aquesta forma, ja s’han emprat més d’una cinquena de les rebudes i es confia a mantenir aquesta bona velocitat.

El titular de Salut ha recordat que la campanya tenia aquest dimecres tres punts principals: els dos centres sociosanitaris i l’hospital. Al Cedre, s’han vacunat 26 padrins i 34 professionals sanitaris. A Clara Rabassa, 49 i 35 respectivament.

La doctora Eva Heras després d'haver estat vacunada.

Relacionat

La responsable mèdica del Cedre i una resident de 82 anys, els primers a vacunar-se a Andorra

Pel que fa a l’hospital, al migdia ja eren 56 els vacunats i s’esperava encara continuar durant la tarda. Així, Benazet ha pogut treure pit i celebrar que “portem un ritme excel·lent” que confia mantenir durant les pròximes jornades. Dijous serà el torn dels usuaris i empleats de la residència l’Albó (24 i 22 respectivament). En la planificació també hi figura personal del Servei d’Atenció Domiciliària i alguns dels seus usuaris, aquells que es puguin desplaçar, ni que sigui en transport sanitari, a l’hospital.

I així fins a mil persones. La llista, ha explicat Benazet, “és dinàmica”. Ha deixat clar que “no en sobrarà ni una”. Els vacunats en aquests primers dies hauran de rebre, d’aquí a unes tres setmanes, una segona dosi que, però, arribaran de seguida al país. Es guardaran ultracongelades a l’hospital.

“És una bona notícia que es faci amb aquesta agilitat”, ha comentat Benazet, que ha avançat que, així, és probable que s’escurci la previsió de temps inicialment feta. També ha remarcat la importància de vacunar-se: “Hi ha tres motius: protegir-nos, protegir les persones amb qui tenim contacte i perquè si no ho fem tots, l’any vinent tornarem a estar igual”, ha manifestat.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending