Pla d'emergència als hospitals d'Occitània per evitar la saturació a causa de la variant Delta

Les admissions a l'UCI s'han doblat en una setmana i l'ocupació ja arriba al 85%, cosa que obliga a ajornar operacions no urgents i a convocar al personal sanitari que està de festa o de vacances

El personal sanitari atén un pacient amb coronavirus al CHU de Montpeller.
El personal sanitari atén un pacient amb coronavirus al CHU de Montpeller. CHU MONTPELLIER

L'Agència regional de salut Occitània ha posat en marxa l'anomenat 'pla blanc' a tots els hospitals públics i privats de la regió. És la quarta vegada que s'instaura des de l'inici de la pandèmia. Les anteriors van ser els mesos de març del 2020 i d'aquest any, i el novembre del 2021. El pla preveu l'ajornament de les operacions no urgents i la tornada a la feina del personal sanitari que està de festa o de vacances.

La decisió s'ha adoptat després de comprovar que els ingressos per Covid a les unitats de cures intensives s'han doblat en la darrera setmana i que la taxa d'incidència del virus és molt alta. Aquest dimecres, la taxa d'ocupació a cures intensives a la regió d'Occitània és del 86%. Els responsables sanitaris temen un desbordament dels serveis ja que cada dia es diagnostiquen 422 casos nous per 100.000 habitants. La major part dels nous casos se situen a la franja d'edat dels 30 als 50 anys i sense haver rebut cap dosi de la vacuna.

La zona amb una incidència més alta és la de Montpeller amb 600/100.000 habitants. Els departaments amb menys incidència són els més allunyats d'Andorra: els Gers i la Lozère.

 

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending