Piqué recomana mantenir la mascareta en interiors “per protegir la gent gran”

El director general del SAAS assegura, malgrat això, que les mesures s’han d’anar normalitzant i seguint la línia que s’està treballant a Catalunya de reduir els confinaments

Josep Maria Piqué durant una compareixença anterior.
Josep Maria Piqué durant una compareixença anterior. Toni Solanelles

La situació sanitària estabilitzada comporta, com és habitual els darrers dos anys, moviments a les mesures establertes pel Govern. A Espanya, principalment al territori veí, Catalunya, s’hi han relaxat força els confinaments de la gent contagiada. En aquest sentit, el director general del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), Josep Maria Piqué, ha assegurat que “és la línia adequada” i que “les mesures s’han d’anar normalitzant”. Això sí, ha demanat que es mantingui la mascareta a interiors per tal de protegir la gent gran d’un virus que continua actiu.

Piqué, fent referència a les mesures que s’han adoptat a Catalunya, ha explicat que “em semblen relativament adequades, però jo faria més èmfasi en el fet que, ja que estem acostumats a portar la mascareta, l’aguantéssim una miqueta més, perquè és el que més ens protegeix a tots plegats”. Sobretot, el director general del SAAS, ha remarcat la importància de mantenir-la en espais on hi hagi afluència de gent gran o de persones que siguin més vulnerables a la Covid-19.

En aquest sentit, Piqué ha explicat que, amb el temps, la immunitat que s’ha donat gràcies a les vacunes “s’anirà perdent”. Per aquest motiu és de l’opinió de què la mascareta encara hauria de ser obligatòria a interiors, almenys durant un temps més. “Al món encara tenim bosses d’infecció grans”, ha afirmat, “per tant, la probabilitat que hi hagi noves variants del virus la tenim aquí”. La situació de Xangai ha servit de tall d’exemple, tot i que Piqué ha remarcat que “allà hi ha moltíssima gent susceptible d’estar infectat, cosa que no tenim aquí, i la probabilitat que tornem a una fase molt crítica és baixa”.

Però no és tan baixa la possibilitat que, d’aquests llocs on el virus encara té una presència important, nasqués una nova variant “que es tornés a saltar tota la barrera immunitària que hem generat”. Així, Piqué ha assegurat que “a la tardor ens haurem de preocupar per veure què fem, perquè la gent haurà perdut immunitat, i tindrem una mica de Covid-19 amb la grip”. La solució passaria per “vacunar a la gent gran i a la gent que pugui tenir malalties cròniques”. Amb la població general, però, no s’ha volgut mullar, “està per veure l’evolució dels pròxims mesos”.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending