Petita treva dominical de la Covid

Més altes que casos positius, que se situen per sota del mig centenar les darreres 24 hores, menys classes confinades i, sobretot, tres persones menys hospitalitzades a causa del coronavirus

Una reproducció de coronavirus.
Una reproducció de coronavirus. ARXIU

Sia perquè és diumenge i es treballa a un altre ritme, i és molt possible, sia perquè la Covid afluixa, les dades epidemiològiques oficials ofereixen una treva en el repunt que hi havia hagut els darrers dies. Així les coses, els indicadors oferts pel Govern i pel Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) permeten visualitzar un escenari de mes recuperacions que casos positius -que se situen per sota del mig centenar les darreres 24 hores-, menys classes confinades i, sobretot, tres persones menys hospitalitzades a causa del coronavirus.

En concret, de les dades de dissabte a diumenge cal registrar 49 nous contagis. Si a això se li resten les 68 altes hagudes en aquest mateix període, és a dir, 68 persones que s’han donat formalment per curades, hores d’ara hi ha oficialment 822 persones contagiades de coronavirus al país. La xifra total de casos des de l’inici de la pandèmia de coronavirus SARS-CoV-2 al Principat és de 6.256  persones –5.398 corresponen a la segona onada–. El total de defuncions fins a la data és de 76.

Tretze persones resten ingressades a planta a l’hospital Nostra Senyora Meritxell i vuit a l’UCI (sis dels quals requereixen ventilació mecànica). Això comporta, segons el saldo de les darreres 24 hores, que hi ha dues persones menys que romanen ingressades a planta i una menys a la uniat d’intensius. A la planta Covid-19 habilitada al Cedre no hi ha cap resident ingressat, amb la qual cosa els cribratges que es van fent en els centres sociosanitaris del país no han permès detectar per ara cap padrí malalt.

Finalment, pel que fa a la població escolar, 24 aules estan sota vigilància activa –8 total i 16 parcial– i 22 en vigilància passiva. Això suposa que les 24 darreres hores els epidemiòlegs que fan el seguiment de la pandèmia han deixat sense efecte l’aïllament total en dues classes de les confinades fins ara i que tres aules més on hi havia estudiants aïllats deixen de tenir-los en aquesta situació. Quant a la vigilància passiva no hi ha variacions.

Comentaris (1)

Trending