Les persones de més de 65 anys que vulguin podran rebre la tercera dosi contra la Covid

A partir del dia 22 s’administraran noves vacunes per reforçar la vaccinació a les persones més grans, igual com fins ara s’ha fet amb els residents en centres sociosanitaris o els immunodeprimits

Vacunació d'una persona.
Vacunació d'una persona. SFGA

Les persones de més de 65 anys o aquelles incloses en els denominats col·lectius vulnerables que vulguin podran rebre, a partir del 22 de novembre, és a dir, d’aquí dos dilluns, la tercera dosi contra la Covid. Caldrà que s’inscriguin al portal de gestió de la vacunació per la pandèmia. Una vegada inscrits, se’ls anirà citant via missatge curt de text al mòbil (SMS).

Fins ara ja s’havia administrat la tercera dosi als residents dels centres sociosanitaris i a les persones immunodeprimides. Per exemple, persones afectades de malalties pulmonars cròniques, cardiopaties i altres. Malgrat que es parla de tercera dosi, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha explicat que “la veig més com una revacunació”.

Vacunació d'un padrí.

Relacionat

Salut estudia instaurar la generalització de la tercera dosi de la vacuna per als majors de 65 anys

El titular de Salut ha explicat que “és obvi que hi ha algun estudi que diu que qui se la posa està millor protegit i té menys risc”. I ha afegit que “per això hem decidit protegir la part més vulnerable oferir-li ja”. També ha manifestat Martínez Benazet que “estarem alerta i atents perquè en funció de com evolucioni, ens puguem reservar l’opció d’oferir (la tercera dosi) a la resta de la població”.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending