El personal dels centres sociosanitaris es cribrarà abans de cada torn

Els que presentin una prova serològica positiva dels darrers tres mesos queden exempts d'aquesta mesura

Exterior de l'edifici del Cedre.
Exterior de l'edifici del Cedre. Altaveu

El personal sanitari i sociosanitari dels centres sociosanitaris per a gent gran i persones amb discapacitat quan s’incorpori a cada torn del seu lloc de treball s'hauran de fer un cribratge, llevat de les persones que presentin una prova serològica positiva dels darrers tres mesos. El decret s'ha publicat aquest dijous en un BOPA extra.

El decret exposa també que es restringeixen totalment les visites als pacients ingressats al centre hospitalari, i se suspenen les visites a les persones residents als centres sociosanitaris per a gent gran i persones amb discapacitat i les sortides d’aquestes persones. El decret entra en vigor aquest mateix dijous i forma part de les  mesures excepcionals per l’evolució de la situació d’emergència sanitària causada pel coronavirus.

L' augment de casos i de les hospitalitzacions van obligat al Servei Andorrà d'Atenció Sanitària (SAAS) a activar els protocols de seguretat i prohibir a més de totes les visites al centre hospitalari fins que la situació no estigui controlada, a suspendre l'activitat quirúrgica no essencial, almenys, una setmana. Es van detectar casos positius a la segona i a la tercera planta.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending