La pandèmia suma una nova víctima i 428 contagis més

La pressió hospitalària es manté força estable, amb un petit increment a l’UCI i una davallada a planta, on estava ingressat l’home de 90 anys que ha mort

Una imatge de l'hospital.
Una imatge de l'hospital. Toni Solanelles

Un home de 90 anys ingressat a la planta Covid de l’hospital ha mort aquest dijous amb Covid. És la víctima número 142 lligada a una pandèmia que continua sumant casos i casos. Les darreres 24 hores s’han notificat 428 contagis nous, que fan que els casos actius siguin ja 5.478. La pressió hospitalària es manté força estable.

Quant als casos -s’han donat 313 altes-, cal tenir en compte que una de les dues màquines que produeix resultats de TMA no ha estat funcionant a ple rendiment els darrers dies, amb la qual cosa no s’han analitzat la totalitat de les mostres que s’han obtingut. Sia com vulgui, oficialment avui hi ha 114 contagiats més que ahir.

La xifra total de casos des de l’inici de la pandèmia de coronavirus SARS-CoV-2 al Principat és de 29.327 persones i es registren un total de 23.707 altes. El total de defuncions fins a la data és, tal i com s’ha dit, de 142 després de la mort, les darreres hores, d’un pacient de 90 anys que estava ingressat a planta. Dels 5.478 casos actius hi ha nou persones -quatre menys que ahir, malauradament una per defunció- que resten ingressades a planta de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell i tretze a l’UCI –nou amb ventilació mecànica–.

Pel que fa a la població escolar, hi ha 76 aules en vigilància activa –1 total i 75 parcial– i un total de 141 estudiants han donat positiu, segons que ha anunciat la ministra d’Educació, Ester Vilarrubla, durant una entrevista a Andorra Televisió (ATV), en els cribratges que s’estan fent des de la represa de les classes després de Nadal. Finalment, des de l’inici del Pla de vacunació, ja s’han administrat 145.042 vacunes –57.671 primeres dosis, 56.809 segones i 30.562 terceres–.

Comentaris (2)

Trending