Operatiu de cribratge al sector turístic amb ‘stop labs’ mòbils

Es farà al llarg de la setmana vinent amb test d’antígens i punts que aniran recorrent les set parròquies i el Pas de la Casa

Diversos test d'antígens apilats.
Diversos test d'antígens apilats.

L’Oficina Covid impulsarà al llarg de la setmana vinent un operatiu de cribratge gratuït centrat en aquells treballadors del sector vinculats amb el turisme. Es farà amb la col·laboració de la Creu Roja i amb un ‘stop lab’ mòbil que anirà recorrent les diferents parròquies entre dilluns i divendres.

Així ho ha informat el Govern, tot posant en relleu que “la situació d’emergència sanitària causada per la infecció per SARS-CoV-2 estableix la necessitat d’efectuar el cribratge de determinats sectors de la població”. D’aquesta forma, es vol “poder detectar la presència d’infecció”.

També es recorda que, fins al passat 15 de maig, aquesta tasca es va vehicular a través d’un conveni signat amb les empreses de riscos laborals. Ara, s’ha optat per canviar l’estratègia i tirar-la endavant via ‘stop labs’ mòbils i amb la col·laboració de Creu Roja. L’operatiu es farà amb tests ràpids d’antígens.

L’horari anirà entre les vuit del matí i les cinc de la tarda. El dilluns, estarà situat a la plaça del comú de Canillo. Ja dimarts es traslladarà als Arínsols, a Encamp. Dimecres, es posarà a la vall del Nord, amb un ‘stop lab’ al prat del Call d’Ordino i un altre a les Fontetes, a la Massana.

Dijous també hi haurà dos punts de cribratge. Un, a Sant Julià, a la plaça del punt d’informació. L’altre, al Pas de la Casa, al costat de l’oficina de turisme. Per últim, divendres s’atendrà a la població del nucli urbà central amb un ‘stop lab’ al número 54 de l’avinguda Carlemany.

Comentaris (2)

Trending