L'Observatori del CRES analitza la salut mental

El treball que es presentarà les properes setmanes compta amb la col·laboració del SAAS i dels psicòlegs

Centre de Salut Mental de l'hospital.
Centre de Salut Mental de l'hospital. ARXIU

El Centre de Recerques Sociològiques (CRES) analitza en el pròxim Observatori que es difondrà en les pròximes setmanes la salut mental després de la pandèmia de coronavirus. El treball ha comptat amb la col·laboració del SAAS i dels psicòlegs. El darrer estudi del CRES es va fer l'any 2013.

El darrer Observatori de CRES ja recull la preocupació del 65% de la població enquestada per la seva salut física o mental arran de la situació creada per la pandèmia i la crisi. Això ha provocat que s'aprofundeixi més en aquest àmbit el corresponent al mes de juny. Un altre precedent és l'Obervatori de la Infància que es va presentar a la passada tardor. La dada més destacable va ser la salut mentals dels menors de 18 anys. El confinament durant la primavera va palesar la necessitat que tenia aquest sector de la població d'ajut professional i de l'entorn.

A banda de la publicació de l'enquesta, hi ha en marxa el Pla Integral de Salut Mental i Addiccions (Pisma). El document desenvolupa les accions necessàries per desenvolupar un model d’atenció en salut mental i addiccions que garanteixi el dret a la salut mental de la població. La proposta es divideix en sis eixos i 14 línies estratègiques, i d’aquestes se’n desprenen 61 accions. Es fa especial èmfasi en la promoció, prevenció, atenció i rehabilitació de les persones que pateixen algun trastorn mental per tal de millorar la seva qualitat de vida.

Etiquetes

Comentaris

Trending