Oberta la preinscripció de vacunació per a la franja de 12 a 15 anys

A finals d'aquest mes d'agost es començarà a administrar la tercera dosi de la vacuna als residents dels centres sociosanitaris que n'hagin rebut dues i no hagin passat la malaltia i a les persones i també a aquelles més vulnerables com els trasplantats i els immunodepressius

Comentaris

Un padrí dirigint-se a la zona de vacunació.
Un padrí dirigint-se a la zona de vacunació. Altaveu

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet ha anunciat que la preinscripció per als menors d'entre els 12 i els 15 anys que es vulguin vacunar ja arrenca aquest mateix divendres i que a finals d'aquest mes d'agost es començarà a administrar la tercera dosi de la vacuna als residents dels centres sociosanitaris que n'hagin rebut dues i no hagin passat la malaltia i a les persones i també a aquelles més vulnerables com els trasplantats i els immunodeprimits.

L’Executiu obre la vacunació als joves i la recomana especialment pels joves que tinguin un risc d’infecció greu per Covid-19, degut a complicacions prèvies com malalties de risc o immunosupressió i pels que convisquin també amb persones vulnerables. Per a la resta, s’aconsella a les famílies que ho consultin amb el seu metge o pediatra
referent. El ministre també ha apuntat que la vacunació d’aquest grup d’edat s’iniciarà al mes de setembre i que els joves, o bé hauran d’anar acompanyats de pare, mare o tutor, o bé amb l’autorització signada per aquests i acompanyats de qualsevol altre adult. L’autorització ja pot descarregar-se aquí. Per inscriure's a la plataforma de vacunació cal fer-ho aquí o al telèfon 775019. Aquests joves seran vacunats amb Moderna, ha assenyalat.

Martínez Benazet ha detallat que el 75,3% de la població més gran de 16 anys ja ha rebut una dosi, i el 69,8% les dues. Calcula que la setmana vinent s'arribarà al 70%. "És un grau de vacunació més alt que la dels països de nostre entorn i això ens ha permès afrontar l'arribada de la variant Delta". Ha insistit que les vacunes funcionen com demostra la dada de positius de la darrera setmana que indica que "el 77% dels contagis detectats no s'havien vacunat".

 

Comentaris (2)

Trending