Nova reducció dels pacients actius amb Covid

En les darreres hores s’han diagnosticat 381 nous contagis, per 555 altes, fet que permet baixar el nombre de casos fins a 4.794, 174 menys que dilluns

Cartell de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell.
Cartell de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell. ALTAVEU

A poc a poc, sembla confirmar-se la sensació apuntada des de Salut que la pandèmia va perdent força. La nova actualització sanitària registra 381 nous positius des de dilluns, xifra que ja compta bàsicament les proves fetes al llarg d’ahir. Això, combinat amb el nombre d’altes, ha permès una nova reducció dels casos actius, que ja davallen àmpliament dels 5.000, malgrat un lleuger increment de la pressió sobre l’hospital.

El ministre, Joan Martínez Benazet, va apuntar que el que esperen d’aquesta setmana és una certa estabilització epidemiològica. Per ara, sembla que es compleix. Entre dilluns i dimarts s’ha registrat una dada de nous contagis relativament baixa comparada amb el que s’ha viscut les darreres setmanes. En total, 381. Aquestes dades ja recullen únicament les proves fetes durant la jornada de dilluns, un cop recuperat el retard provocat ara fa uns dies per l’avaria d’una de les dues màquines TMA.

Paral·lelament, s’han pogut donar fins a 555 altes. Això ajuda a una disminució dels pacients que, ara mateix, pateixen la Covid-19. Baixen de 4.969 a 4.794, 174 menys. Cal recordar que, des de Govern, es plantejaran aixecar algunes de les restriccions actualment en vigor quan es davalli dels 3.000.

A l’hospital, hi ha una dada bona i una dolenta. Per un costat, hi ha un ingressat més, això sí, a planta. En total, n’hi ha 6. Per l’altre, s’ha pogut treure de cures intensives un pacient. A l’UCI en queden, doncs, només quatre, tres dels quals ventilats mecànicament.

Un punt de tensió continua sent el sistema educatiu. Actualment, hi ha disset aules tancades i amb els alumnes confinats. 55 classes més tenen algun dels estudiants en aquesta situació. Sobre 230 grups més es fa vigilància passiva.

El que també s’alenteix és la campanya de vacunació, un cop gairebé completada la ronda de terceres dosis. Al llarg del dilluns, només es van posar 161 vaccins. Justament, són 38.213 les persones que s’han posat les tres tongades.

Comentaris

Trending