Nova defunció per culpa d’un coronavirus que manté el repunt

Una persona de 79 anys que es trobava ingressada a l’UCI i sota respiració mecànica va traspassar el dimarts i es converteix en la víctima 114 de la pandèmia, de la qual s’han detectat 47 nous positius en les darreres hores

Una imatge de l'exterior de l'hospital.
Una imatge de l'exterior de l'hospital. Toni Solanelles

La pandèmia del coronavirus s’ha cobrat una nova víctima. Aquest dimarts es va produir la defunció d’una persona que es trobava a la unitat de cures intensives (UCI) de l’hospital. És la mort 114 des de l’esclat de l’emergència sanitària. Pel que fa a casos nous, s’han diagnosticat 47 nous en les darreres hores, fet que torna a incrementar els pacients actius.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha informat d’una nova defunció provocada per la Covid -19. En aquest cas es tracta d’una persona de 79 anys que es trobava ventilat a l’UCI i que, malauradament, no ha pogut superar la malaltia.

El cribratge realitzat a l’escola andorrana de primera ensenyança de Santa Coloma ha elevat fins a 35 els afectats pel brot Covid detectat al centre

De fet, al servei de màxima vigilància es troben actualment nou pacients, tots ells sota respiració mecànica. A banda, nou persones més es troben a planta. Per tant, el total d’hospitalitzats se situa en divuit.

En les darreres hores, s’han diagnosticat 47 nous pacients, fet que eleva a 11.638 el total de diagnòstics des de l’esclat de la pandèmia, ara fa un any. De retruc, això fa que torni a créixer el nombre de casos actius, fins a 442.

És a dir, hi ha catorze més que ahir. Això és resultat del fet que, a banda dels nous contagis, també s’han donat altes. En concret, 32. Per tant, ja són 11.082 les persones que han aconseguit superar la malaltia.

Pel que fa a l’afectació al sistema escolar, hi ha 23 aules amb alumnes aïllats o confinats. D’aquestes, nou tenen tots els estudiants confinats i catorze només alguns d’ells. Un dels centres afectats és l’escola andorrana de primera ensenyança a Santa Coloma, amb quatre grups (2 i 2). El cribratge efectuat al col·legi ha fet elevar el nombre d’afectats pel brot Covid detectat a 35.

El que queda clar és que la pandèmia manté una certa tendència a l’alça. Així ho evidencia la taxa de reproducció. Actualment se situa en l’1,17.

Etiquetes

Comentaris

Trending