Vuit positius més les darreres 24 hores i el pacient ingressat a l’UCI sense ventilació mecànica

La segona onada de coronavirus suma ja un total de 331 casos, dels quals 223 es mantenen actius

L'hospital té hores d'ara 13 pacients amb coronavirus ingressats.
L'hospital té hores d'ara 13 pacients amb coronavirus ingressats. ARXIU

El ministeri de Salut ha sumat les 24 hores vuit persones més que han donat positiu en les proves de detecció de coronavirus. D’aquesta manera, en l’actualitat són 223 malalts actius contagiats de Covid. Els vuit nous positius tots deriven de proves TMA que, en certa manera, ja estaven programades. En parel·lel a aquest fet, el titular de Salut, Joan Martínez Benazet, s’ha felicitat que l’únic pacient hospitalitzat per ara a l’UCI ha pogut ser ja extubat.

Les darreres hores no s’ha pogut donar per recuperat del virus cap dels malalts que hi ha actius i, per contra, se n’hi han sumat de nous. Tots majoritàriament amb simptomatologia molt lleu això quan, directament, no es tracta de pacients asimptomàtics. A l’hospital hi ha cinc ingressats a planta (el cinquè del qual segons que ha informat el SAAS aquest matí hi ha ingressat les últimes hores), tots amb una casuística lleu i seguint una bona evolució, com l’home de 52 anys ingressat a l’UCI. Després d’una molt lenta evolució positiva, finalment, i tal i com ha destacat Martínez Benazet, se li ha pogut retirar la ventilació mecànica.

En global, des de l’inici de la pandèmia s’han detectat oficialment al Principat 1.884 casos de Covid. Aquesta xifra es preveu que s’incrementi notablement les properes setmanes, sobretot pel cribratge de la comunitat educativa. El titular de Salut ha ressaltat el fet que Andorra és el país de tot el món que més proves de detecció ràpida està fent, i que això, òbviament, també comporta que es detectin molts més casos, amb doble vara per mesurar-ho: sanitàriament permet actuar més ràpidament però a nivell d’impacte turístic altres països no tenen en compte el nombre d’anàlisis que es fan i només es fixen en la xifra de positius que hi ha.

Comentaris (1)

Trending