Nou aval del Consell General a la petició per aplicar mesures contra la pandèmia

Els grups de la cambra donen suport a la demanda, amb l’excepció de la parlamentària no adscrita, Carine Montaner, ja que, malgrat que ara mateix no hi ha hospitalitzats, el Govern entén que no es pot abaixar la guàrdia

El ple del Consell d'aquest dijous.
El ple del Consell d'aquest dijous. DEMOCRATES

Sense sorpreses. El Consell General ha validat la pròrroga demanada per Govern per poder aplicar mesures excepcionals en cas que el coronavirus es torni a descontrolar. Com era d’esperar, tots els grups han donat suport a la petició. L’única excepció ha estat la parlamentària no adscrita Carine Montaner, que ha denunciat que la llei que permet demanar aquesta pròrroga va permetre la instauració del passaport Covid, que ha tornat a criticar per “discriminatori”.

L’ampliació de la facultat per adoptar restriccions en cas que la pandèmia es desboqui s’iniciarà just després de les festes de Nadal, com ha apuntat el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell. Des de Govern, s’ha volgut remarcar que el virus encara és “entre nosaltres”, tot i que sota control. Per exemple, aquest dijous s’han confirmat tot just 23 nous contagis i 185 casos actius.

La bona notícia és que la pressió sobre el sistema sanitari es manté baixa. O, millor dit, inexistent si es parla de l’hospital. Ara mateix, no hi ha cap pacient amb la malaltia ingressat al centre. Malgrat això, Rossell ha defensat que no es pot abaixar la guàrdia.

I així opinen tots els grups, que han votat favorablement a la demanda. L’excepció ha estat Montaner, que ha volgut atacar novament la forma com s’ha lluitat contra la pandèmia, tot lamentant que s’han vulnerat “llibertats dels ciutadans”. La parlamentària laurediana ha carregat especialment contra la llei que permet aquestes pròrrogues, ja que “és la que va permetre el passaport Covid”, una mesura que ha titllat de “discriminatòria”.

Comentaris

Trending