Només un nou positiu per coronavirus en la darrera setmana

El balanç de divendres manté els 762 casos des de l’inici de la pandèmia, amb una disminució dels encara actius i un altre increment de les altes definitives, que ja arriben a 652

L'hospital de Nostra Senyora de Meritxell.
L'hospital de Nostra Senyora de Meritxell.

L’evolució de l’epidèmia del coronavirus continua sent positiva. Així ho indica l’actualització de dades facilitada aquest divendres pel Govern. Novament, no s’ha detectat cap més nou mentre que els casos actius no arriben ja als 60 i segueix incrementant-se el nombre de curacions. A banda, una altra jornada no s’ha de lamentar cap defunció.

Al llarg de les darreres 24 hores, no s’ha detectat cap més positiu a través del sistema sanitari. De fet, en l’última setmana, només s’ha declarat un cas nou. Per tant, el total de persones infectades oficialment registrades al país es manté en 762. Aquesta xifra, però, no recull aquelles que hagin estat detectades arran del programa de tests massius.

Com els darrers dies, el nombre d’altes donades i els casos actius segueixen trajectòries oposades. Ja hi ha 652 persones que es poden considerar curades de la Covid-19 i, en canvi, només queden 59 pacients encara amb la malaltia.

casos coronavirus 22 maig

La situació, per tant, manté una tensió baixa sobre el sistema sanitari. A l’hospital es mantenen únicament tres pacients ingressats. Només un d’ells necessita la vigilància especial de la unitat de cures intensives. Pel que fa a la planta medicalitzada del Cedre, hi romanen set padrins.

Entre els col·lectius professionals, no hi ha hagut cap variació amb relació a les dades del dijous. Segueixen malalts setze sanitaris i dos membres dels cossos especials.

casos nous coronavirus 22 maig

Pel que fa als tests d’anticossos, la segona volta continua avançant a bon ritme i ja es freguen els 40.000 realitzats. En total, 39.338, segons la xifra facilitada pel cap de Govern, Xavier Espot.

casos actius coronavirus 22 maig

 

Etiquetes

Comentaris

Trending