Només cinc dels darrers contagis de Covid diagnosticats al país afecten persones de més de 50 anys

La majoria de malalts actius de coronavirus tenen menys de 14 anys; és el grup poblacional on la vacuna no ha arribat, d’aquí que Salut insisteixi en la necessitat de vaccinar-se

Una tècnica del servei d'epidemiologia treballant en la detecció de variants de la Covid.
Una tècnica del servei d'epidemiologia treballant en la detecció de variants de la Covid. saas

Només cinc dels darrers contagis diagnosticats per Covid al país afecten persones de més de 50 anys. Actualment, la majoria de malalts actius de coronavirus tenen menys de 14 anys. Això es deu al fet que és aquest col·lectiu poblacional el que no ha rebut, ara per ara per qüestions científiques, la vacuna. No obstant això, també en el segment poblacional que va dels 30 als 40 anys és on consta més que els ciutadans es vaccinin.

Així ho ha recordat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, que ha ressaltat novament la necessitat de vacunar-se, atès que hores d’ara el fàrmac està evidenciant la seva efectivitat. El titular de Salut ha explicat en la compareixença d’aquest dimecres, que en les darreres 24 hores s’han notificat 27 nous casos positius de coronavirus. Des de l’esclat de la pandèmia s’han registrat 15.774 contagis. Entre els darrers infectats, n'hi ha dos de més de 70 anus i tres d'entre 50 i 70 anys.

Actualment hi ha 193 malalts actius, molts d’ells de menys de catorze anys, com s’ha dit. Per tant, en edat escolar. Justament, entre la població escolar hi ha una aula en vigilància activa parcial, és a dir, amb algun estudiant aïllat, i setze classes més estan sota vigilància passiva. Entre els 193 positius actius, sortosament només hi ha dos hospitalitzats, un a planta i un més a l’UCI. Això sí, intubat i amb necessitat de ventilació mecànica.

Etiquetes

Comentaris

Trending