El nombre de casos de Covid detectats les darreres hores es manté per sobre de la mitjana

Seixanta-cinc positius nous i cinquanta-una altes deixen els contagiats actius en 841, amb una lleugera repuntada però molt per sota del topall màxim hagut aquesta segona onada de la pandèmia

Informació governamental sobre la pandèmia.
Informació governamental sobre la pandèmia. ARXIU

El nombre de casos de Covid detectats les darreres 24 hores es manté per sobre de la mitjana dels darrers cinc dies, amb la qual cosa aquest indicador, situat en 52,8 casos de mitjana diària aquest divendres anirà pujant producte d’alguns brots detectats els darrers dies, com el penitenciari o el sanitari. En qualsevol cas, de l’anterior actualització sanitària a la d’aquest dissabte hi ha 65 persones més diagnosticades com a malaltes. Si a aquestes se li resten les 51 altes donades en el mateix període, el casos actius són ara mateix de 841.

La xifra total de casos des de l’inici de la pandèmia de coronavirus SARS-CoV-2 al Principat és de 6.207  persones –5.349 corresponen a la segona onada–. El total de defuncions fins a la data és de 76, sortosament, fa uns quants dies que no cal lamentar cap nova víctima. Entre els casos actius, hi ha quinze persones hospitalitzades a la planta Covid. És un augment de tres persones, dues de les quals persones que ja estaven ingressades a l’àrea de pal·liatius i que en ser diagnosticats com a contagiats han canviat d’ubicació hospitalària.

Hi ha també nou ingressats a l’UCI (6 dels quals requereixen ventilació mecànica). Bona part dels hospitalitzats a intensius fa dies i setmanes ja que hi són. Malgrat que la majoria de casos de Covid són lleus o poc greus, també s’està veient que aquells casos que es compliquen acaben sent molt difícils de remuntar i que, en qualsevol cas, necessiten d’una invasivitat i d’un temps de recuperació molt important. Massa. A la planta Covid habilitada al Cedre no hi ha cap resident ingressat.

Finalment, pel que fa a la població escolar, 29 aules estan sota vigilància activa –10 total i 19 parcial– i 22 en vigilància passiva. Aquestes dades suposen una davallada de sis aules de vigilància activa. Dues de total i quatre de parcials. El Govern recorda que aquells que hi estiguin interessats poden consultar altres indicadors d’interès a la pàgina web activada per fer el seguiment de la pandèmia.

Comentaris (2)

Trending