El nombre de casos actius de coronavirus baixa del miler per primer cop en setmanes

Els nous positius detectats la setmana passada, tot just 469, ha caigut un 44% en comparació als diagnosticats entre l’1 i el 7 de febrer

Façana de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell.
Façana de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell. ALTAVEU

La pandèmia continua la seva notable frenada. Des del divendres, tot just s’han detectat 137 positius, xifra relativament baixa per a tres dies seguits. I això, combinat amb el nombre d’altes donades, ha permès una davallada considerable dels casos actius. Per primer cop en setmanes, cauen per sota del miler fins a només 770. A banda, el nombre de nous contagis s’ha tornat a reduir gairebé a la meitat en una setmana. La mala notícia és la confirmació de la víctima 149 del coronavirus, un home de 87 anys que estava ingressat a l’hospital.

Dissabte es van comptabilitzar 62 nous positius; diumenge, 42; i fins aquest dilluns, només 33. Per tant, una mitjana diària que baixa de la cinquantena de contagis, xifres que no es registraven des de la passada tardor.

Si se sumen les noves infeccions de la darrera setmana, aquestes es queden en tot just 469. Per tant, baixen el mig miler. Suposen una davallada del 44% en comparació a les que s’havien diagnosticat entre l’1 i el 7 de febrer. Novament, doncs, cal remuntar-se a la primera quinzena del novembre per trobar una xifra tan baixa.

WhatsApp Image 2022 02 14 at 20.41.01

I, paral·lelament, s’han anat donant altes. Fins a 523 en aquests tres dies. I això ha permès un descens molt pronunciat dels casos actius. Gairebé 400 menys: de 1.157 han baixat a 770. Des de mitjans de novembre no es baixa de la barrera psicològica del miler de pacients amb la malaltia.

D’aquests 770, dotze es troben a l’hospital. Hi ha set persones a planta i cinc a cures intensives, sota respiració mecànica. Malauradament, el centre sanitari va registrar dissabte, tal com havia avançat Altaveu, una nova mort vinculada a la pandèmia: un padrí de 87 anys. És la víctima 149 del coronavirus al Principat.

La frenada brusca de la pandèmia en poques setmanes també es veu al sistema educatiu, un dels focus de tensió des de l’inici de la sisena onada a finals de tardor. Actualment, només hi ha disset aules afectades. I, tot just, se’ls aplica una vigilància passiva. És a dir, cap dels seus alumnes es troba confinat.

Comentaris

Trending