Moren dos hospitalitzats amb Covid i eleven a 144 les defuncions per la pandèmia

Són dos homes d’entre 67 i 75 anys que estaven ingressats a l'UCI centre hospitalari des de feia dies i la situació dels quals era extremadament greu des d’inici de la setmana

Una imatge de l'hospital.
Una imatge de l'hospital. Toni Solanelles

La defunció de dues de les persones que estaven ingressats al centre hospitalari eleva a 144 el nombre de morts lligats a la pandèmia que hi ha hagut al Principat des de l’esclat de la crisi sanitària. Es tracta de dos homes d’entre 67 i 75 anys que estaven hospitalitzats des de feia dies -en aquests dos casos, a l'UCI-  i que igual com l’altre pacient que va morir aquest dijous, en aquest cas de 90 anys, des de principi de setmana havien vist com el seu estat s’havia agreujat notablement.

En els dos casos, a manca de confirmació oficial -durant l’actualització sanitària d’aquest divendres tan sols s’ha reportat la defunció de l’home de 90 anys que ha estat acomiadat avui-, els finats tenien patologies distintes a una Covid que els hauria acabat d’accelerar les dolences ja anteriorment sofrides. Tots tres són els casos més extrems dels que havien ingressat les darreres setmanes.

Progressivament, van arribant menys pacients a l’hospital i, quan ho fan, ho fan amb quadres menys greus. És el canvi entre la variant Delta i l’Òmicron, que com ha anunciat aquest migdia el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ja és l’única que s’està detectant en l’anàlisi de les aigües residuals del Principat.

Comentaris (12)

Trending