Mig centenar més de contagis detectats però menys malalts actius

Les darreres hores s’han detectat 51 nous positius i s’han donat 64 altes amb la qual cosa el número d’infectats oficials són avui de 748

La unitat mòbil per fer TMA es posa en marxa des d'aquest dissabte a l'aparcament del Prat del Riu de Canillo.
La unitat mòbil per fer TMA es posa en marxa des d'aquest dissabte a l'aparcament del Prat del Riu de Canillo. creu roja

Els equips sanitaris continuen detectant nous contagiats però en ser el ritme de recuperats més elevat els malalts actius es van reduint. Les darreres 24 hores s’han detectat 51 nous casos positius i s’han donat 64 altes. En conjunt, des de l’inici de la pandèmia s’han diagnosticat 6.955 casos, dels quals actualment n’hi ha 748 d’actius.

Sortosament, el fet que apareguin nous casos no comporta que hi hagi un increment de pressió hospitalària. Hi ha 22 pacients ingressats, dels quals dinou estan a la planta Covid i tres més, dos de ventilats, romanen a la unitat de cures intensives (UCI). El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha remarcat el fet que hagin baixa el nombre de persones ingressades a intensius, que “és el coll de botella, el punt més crític”. Després de la defunció haguda la matinada de dijous, la xifra de víctimes en el marc de la pandèmia es manté en 77.

L’‘stop lab’ de Prat de la Creu ha fet fins a 33.525 proves fins a la data d’avui i la unitat mòbil n’ha dut a terme 6.339; els darrers dies l’‘stop lab’ mòbil ha estat situat a Ordino, on s’han fet 290 proves

Martínez Benazet ha fet referència al brot penitenciari, recordant que en l’actualitat hi ha sis agents de baixa, dos d’ells per contacte i un funcionari de manteniment. En total, ha remarcat el ministre, el brot en qüestió ha afectat tretze treballadors (onze agent) i sis interns. Els darrers cribratges han permès veure ja només algun cas residual i, d’entrada, el brot es donaria per controlat.

Salut ha explicat també que l’‘stop lab’ de Prat de la Creu ha fet fins a 33.525 proves fins a la data d’avui i la unitat mòbil n’ha dut a terme 6.339. Els darrers dies l’‘stop lab’ mòbil ha estat situat a Ordino, on s’han fet 290 proves. Des d’aquest dissabte i fins dimarts (de 10 a 14 hores i de 15 a 19 hores), la unitat de la Creu Roja estarà situada a l’aparcament del Prat del Riu de Canillo. També en el marc dels cribratges, les proves que s’estan fent a la població escolar, amb tests d’antigen, han permès diagnosticar fins ara cinc casos positius.

També en relació amb el sistema educatiu, Martínez Benazet ha explicat que hi ha 36 aules en vigilància activa, cinc menys que ahir. En concret, nou estan confinades totalment (tres menys) i la resta, fins a 27, que són dues menys, mantenen alguns dels seus integrants confinats de manera individual.

Etiquetes

Comentaris

Trending