Els metges es consciencien que la revisió de tarifes no arribarà ni tal sols a l’IPC del 2022

El col·legi professional veu “bona predisposició” del Govern a solucionar serrells pendents però ni es podran resoldre tots ni se sap del cert quan es podrà fer

Albert Font rebent els representants del COMA amb Xavier Espot a la dreta.
Albert Font rebent els representants del COMA amb Xavier Espot a la dreta. SFGA

La revisió a l’alça de les tarifes mèdiques no està gens clar que ni tan sols arribi al 7,1% en què s’ha tancat la inflació el 2022. De fet, els metges ja s’estan conscienciant del fet que ni tan sols podran equiparar-se al poder adquisitiu més recent. Això no obstant, esperen que hi hagi un increment i que en altres qüestions l’administració cedeixi a les pretensions dels professionals de la medicina.

Tot plegat ve a tomb d’una reunió que havia de ser institucional i poca cosa més que van mantenir representants del Col·legi de Metges (COMA), amb la seva presidenta, Meritxell Cosan, al capdavant, i el cap de Govern, Xavier Espot, i el ministre de Salut, Albert Font. La reunió s’emmarcava amb el conjunt de trobades que Espot ha anat fent amb col·lectius i associacions de diferent naturalesa amb l’objectiu de palpar la realitat del país. Les trobades tenen un component electoral i un altre d’elaboració del programa electoral.

Membres del Col·legi de Metges en una compareixença anterior.

Relacionat

Metges i CASS acosten posicions pel nou conveni però preveuen una negociació llarga

La reunió, però, sense que acabés amb cap acord ni res de semblant, va tenir més punt de negociació de l’esperat. Bàsicament, Espot i Font van voler repassar tots els serrells que hi ha sobre la taula amb els metges. “Hi ha bona predisposició”, han indicat les fonts, però ni s’espera un gran increment de tarifes ni, tampoc, que es puguin resoldre totes les deficiències o peticions fetes pels metges.

És evident, o aquesta és la sensació, que el Govern vol poder anunciar alguna mesura en favor dels metges abans de les eleccions. Però ni tan sols això està clar. La reunió coincideix amb les negociacions amb la CASS per renovar el conveni ara denunciat. En aquestes converses també hi participen tècnics del ministeri de Salut. Per ara s’han fet dos contactes i després d’un de totalment distant, ara hi ha una primera aproximació entre les parts, encara que l’acord va per llarg.

Comentaris (2)

Trending