Més de nou mil persones han superat oficialment el coronavirus a Andorra

En les darreres hores s’han diagnosticat 48 nous casos mentre que la pressió als centres d’hospitalització es manté intacta

Imatge d'una de les pàgines electròniques del Govern on es facilita informació del coronavirus.
Imatge d'una de les pàgines electròniques del Govern on es facilita informació del coronavirus. GOVERN D'ANDORRA

Més de nou mil persones fins ara s’han curat -encara que algunes encara tenen seqüeles- del coronavirus al Principat després d’haver-se’n contagiat. En concret, i després de la seixantena d’altes donades les darreres hores, el ministeri de Salut quantifica en 9.045 les altes que s’han donat des de l’inici de la pandèmia. Hi ha el convenciment, però, que de forma asimptomàtica han pogut superar el virus tantes o més persones.

A data d’avui hi ha 739 persones que estan oficialment infectades. Durant la jornada de divendres, segons les dades reportades pel ministeri aquest dissabte, es van diagnosticar 48 nous positius, una xifra que se situa, per tant, en línia amb la mitjana dels darrers dies, amb la detecció d’una cinquantena de malalts nous per dia. Amb tot, des de l’esclat de la crisi sanitària oficialment s’han diagnosticat 9.885 infeccions. Per tant, a 115 casos dels 10.000 contagis que a mitja setmana vinent, a molt estirar, també s’hauran sobre passat, malauradament.

Com ha avançat l’Altaveu, la mort d’un resident a Sant Vicenç d’Enclar a primera hora d’aquest matí -un home de 92 anys- ha fet elevar a 101 les víctimes oficialment relacionades amb la pandèmia al Principat. Algunes de les persones hospitalitzades o que han estat contagiades en alguns dels brots sociosanitaris presenten un estat força crític i, dissortadament, la xifra de defuncions es veurà augmentada més aviat o més tard.

La vigília de Reis es va detectar un brot que va tenir conseqüències molt greus a la clínica.

Relacionat

Una altra defunció a Sant Vicenç d’Enclar situa en 101 les víctimes lligades a la pandèmia

En qualsevol cas, la pressió hospitalària es manté intacte respecte de la jornada de divendres. Així, 24 persones resten ingressades a planta de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell; tretze a l’UCI –dotze requereixen ventilació mecànica–. A la planta Covid-19 habilitada al Cedre hi ha quatre ingressats: un procedeix de Salita, un de la Residència Albó i dos d’Urgències de l’hospital.

Entre les altres dades sobre les quals ha informat el ministeri de Salut aquest dissabte també hi ha que durant la jornada de divendres es van subministrar un total de 53 vacunes. Finalment, pel que fa a la població escolar, 34 aules estan sota vigilància activa –7 total i 27 parcial– i 60 en vigilància passiva.

Comentaris (2)

Trending