Més de 200 altes a pacients amb coronavirus en només un dia

Es comptabilitzen 206 recuperats de la Covid-19, fet que, de retruc, ha fet davallar de forma considerable els pacients actius, fins a 666

Entrada a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell.
Entrada a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell. Altaveu

En les darreres hores, els casos actius de persones amb coronavirus han sofert una considerable reducció. El fet que s’hagin combinat que s’ha donat l’alta a més de 200 pacients amb un nombre de nous positius reduït (29 des del diumenge), ha propiciat que els malalts afectats tornin a situar-se per sota dels 700, després de diversos dies d’escalada contínua.

Així, i segons ha explicat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, en les darreres hores s’han detectat únicament 29 casos nous. Tot i això, ha admès que la mitjana dels darrers dies és molt més elevada. 64,3 si es compten les últimes tres jornades i 66,8 si s’agafa com a referència cinc. Es tracta d’una xifra que, al seu entendre, suposa una “certa estabilitat del rebrot” i ha indicat que “sense el que ha passat a Sant Vicenç d’Enclar les xifres serien molt més contingudes”. Benazet ha advertit que malgrat això, “és obligatori seguir sent prudents i limitar les interaccions socials”.

Aquests nous casos eleven a 8.662 el total de pacients diagnosticats amb la Covid-19 a Andorra. D’aquests, 7.825 corresponen a la segona onada encetada al juliol. D’ells, 86 han acabat perdent la vida.

En les darreres hores s’ha accelerat de forma notable els pacients que s’han recuperat de la malaltia. S’han pogut donar fins a 206 altes. Combinat amb els nous diagnòstics, això suposa una important davallada dels casos considerats actius. Dels 843 de diumenge s’ha passat a 666.

D’aquests, 23 es troben hospitalitzats, sense cap canvi en comparació a diumenge. 18 persones estan a planta i cinc a la unitat de cures intensives, tres dels quals amb respiració mecànica. A l’àrea Covid del Cedre es mantenen 22 padrins, dels quals un provinent de l’Albó, deu de Sant Vicenç d’Enclar i onze de Salita. Un dels pacients d’aquest darrer centre ha pogut tornar a la residència escaldenca.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending