Més de 100.000 tests d’anticossos fets

La segona ronda ja supera les 31.800 proves realitzades per comprovar l’abast d’una epidèmia que segueix incrementant el nombre d’altes i baixant els casos actius

L'Engràcia, que estava ingressada al Cedre, ha estat donada d'alta i torna a Clara Rabassa.
L'Engràcia, que estava ingressada al Cedre, ha estat donada d'alta i torna a Clara Rabassa. SAAS

Andorra ja ha fet més de 100.000 tests d’anticossos dins del programa de cribratge massiu que fa ja prop de tres setmanes que es va iniciar. De fet, la segona ronda ja ha superat les 31.800 proves. La iniciativa ha de permetre tenir el mapa de com ha afectat la població l’epidèmia del coronavirus, que segueix registrant dades positives, sense cap nou cas nou i amb una nova davallada dels actius.

La segona ronda del programa de cribratge avança a bon ritme. De fet, a un de similar al de la primera. Aquest dimecres ja s’han superat els 31.800 tests realitzats, fet que, amb tots els de la primera volta, ja permet superar els 100.000. Així ho ha explicat el ministre portaveu, Eric Jover, encarregat també d’actualitzar les dades de l’epidèmia que, un dia més, continuen sent esperançadores.

Així, en les darreres 24 hores, i malgrat haver rebut els resultats de fins a 258 proves PCR, no s’ha registrat cap nou positiu. Per tant, els casos totals detectats al país des de l’inici de l’emergència sanitària es mantenen en 762. Cal tenir present que a aquesta dada no se li suma, per ara, els positius que han pogut ser detectats -i sobretot, aïllats- gràcies al programa de cribratge.

casos coronavirus 21 maig 

 També segueix la tendència a la baixa dels pacients encara actius i a l’alça dels curats. Set menys per un cantó i set més per l’altra, que els situen en encara 65 patint la Covid-19 i 646 amb l’alta mèdica obtinguda. L’altra bona notícia és que no s’ha hagut de lamentar cap víctima mortal més. Segueixen sent 51.

A l’hospital es mantenen tres persones ingressades, de les quals una es troba a la unitat de cures intensives. Al Cedre, en les darreres hores s’ha donat l’alta a una de les padrines internades a la planta medicalitzada. Es tracta de l’Engràcia, una dona que havia estat traslladada des de Clara Rabassa. Dos pacients més es troben en fase de convalescència, esperant una segona PCR negativa que els permeti tenir l’alta definitiva.

casos nous coronavirus 21 maig

Pel que fa a professionals sanitaris, ja només queden 16 encara patint la Covid-19. Hi ha dos que han obtingut l’alta les darreres hores. Pel que fa a membres de cossos especials, hi ha dos que encara es consideren casos actius.

casos actius coronavirus 21 maig

 

Etiquetes

Comentaris

Trending