Menys de 800 casos actius i només sis pacients a l’UCI

La davallada de nous positius els tres darrers dies permet tornar a situar la corba en la línia de l’aplanament i l’índex de reproducció es redueix una mica

El ministre Joan Martínez Benazet durant la compareixença.
El ministre Joan Martínez Benazet durant la compareixença. SFGA

La davallada de nous casos positius els darrers tres dies, després d’una remuntada puntual producte d’alguns brots aïllats, ha permès que el nombre de malalts actius baixin de 800, en concret, després de les altes i baixes hagudes les darreres 24 hores, que es situï en 796, i que es redueixi també la pressió hospitalària. Sobretot, de casos més greus: hores d’ara només hi ha sis hospitalitzats a l’UCI.

Les darreres 24 hores s’han diagnosticat 33 casos nous, permetent així que l’indicador de casos els darrers tres dies s’hagi reduït fins a 45, tot i que se s’allarga aquest índex i es té en compte la mitjana dels darrers cinc dies la xifra puja fins a 64 positius. Des de l’inici de la pandèmia i fins ara s’han diagnosticat 6.745 casos.

“Després de l’ensurt de la setmana passada, des de divendres hem vist que no s’ha reproduït l’agreujament del repunt que havíem tingut anteriorment”

A l’hospital hi romanen 27 pacients. Aquesta tarda han sortit dos pacients de l’UCI, que sumat al que ja havia deixat la unitat d’intensius les hores anteriors ha fet que a l’UCI sols hi quedin sis ingressats, la meitat dels quals ventilats mecànicament. A la planta ordinària hi ha 21 pacients infectats de Covid.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha mostrat la seva satisfacció pel nou fre de contagis. “Després de l’ensurt de la setmana passada, des de divendres hem vist que no s’ha reproduït l’agreujament del repunt que havíem tingut anteriorment.” El titular ministerial ha anunciat que, sortosament, i en lloc d’anar a més l’índex de reproducció (R0) també ha frenat, passant de l’1,1 de divendres a l’1,07 d’avui, lluny de l’1,5 que es temia.

Quant a les aules, el ministre ha explicat que hi ha hagut una davallada de vuit classes entre aquelles que estaven sotmeses a control actiu. Ara n’hi ha un total de 43, 15 de les quals de forma total i, la resta, fins a 28, serien mesures parcials, és a dir, que només s’aïllen alguns dels alumnes.

Comentaris (1)

Trending