Mascareta obligatòria a partir dels vuit anys

El BOPA publica aquest divendres les noves restriccions per evitar la propagació del coronavirus que entren en vigor aquest dissabte excepte les relatives al teletreball, vigents a partir de dilluns

Un infant creuant un pas de vianants amb la mascareta posada.
Un infant creuant un pas de vianants amb la mascareta posada. Toni Solanelles

La mascareta passa a ser obligatòria a partir dels vuit anys. Tant a la classe com en les activitats extraescolars. Fins ara, aquesta obligatorietat havia quedat establerta a partir dels dotze anys. Es recomana, també, que es dugui aquesta protecció facial ja a partir dels sis anys. Aquesta és una de les novetats no publicitada que conté el nou decret de mesures per al fre de la propagació del coronavirus que entren en vigor aquest dissabte excepte les relatives al teletreball, vigents a partir de dilluns.

El BOPA acaba de publicar el decret, que fixa noves restriccions fins al 16 de novembre malgrat que deixa clar que en funció de l’evolució de la pandèmia aquestes mesures es poden perllongar.  En el decret s’hi recull la rebaixa a dues persones les persones que poden compartir taula en un restaurant sempre que no sigui un nucli convivent més ampli. També es demana que les reunions socials, fins i tot en domicilis particulars, només es duguin a terme entre dues persones. Si el nucli de convivència és més ampli, aquest límit s’exclou.

El decret en qüestió té com a element més destacat l’establiment aparentment obligatori -la prescripció, es diu en l’exposició de motius- del teletreball. Aquest aspecte, que entra en vigor a partir de dilluns, queda regulat en quatre subapartats a l’article 6 de la nova norma. Així, “es prescriu la modalitat del teletreball sempre que la tipologia de l’activitat no requereixi la presència física del professional i tenint en compte l’article 30.6 de la Llei 31/2018, del 6 de desembre, de relacions laborals”; es diu que “sempre que sigui possible s’han de prioritzar les reunions per mitjans telemàtics”.

Espot i Benazet, durant la roda de premsa.

Relacionat

A casa, teletreball obligatori i reunions de màxim dues persones

També s’hi estableix que “les reunions de treball presencials no poden superar les dos persones, a excepció de totes les que tenen caràcter institucional, notarial i judicial, així com les del personal dels centres sanitaris i sociosanitaris i les proves de selecció de personal actualment obertes de l’administració pública que calgui dur a terme de manera presencial, sempre preservant rigorosament les mesures i els protocols establerts per l’autoritat sanitària” i finament s’indica que “en les reunions de treball és obligatori l’ús de la mascareta i s’ha de respectar la distància interpersonal de seguretat d’un metre i mig”.

El decret també fixa les limitacions en matèria d’aforament en centres comercials, mesures per a gimnasos, supressió d’activitats esportives, limitació d’aforament a balnearis o en actes culturals. En gran mesura, no hi ha cap canvi tot i que es perfilen qüestions com el fet que no es pot fumar ni en grup ni anant caminant. Sí que es prohibeix la venda d’alcohol en les botigues de les benzineres de les 9 de la nit a les 8 del matí i també se suprimeixen les vetlles mortuòries.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending