Martínez Benazet assegura que el Govern no s’ha compromès a fer una paga extra als sanitaris

El titular de Salut explica que el SAAS està treballant en una reestructuració de la institució i que s’està “preparant per un rebrot” del coronavirus si hi fos la propera tardor o hivern

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, durant una compareixença.
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, durant una compareixença. Toni Solanelles

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha afirmat al Consell General que “no hi ha cap compromís d’una paga extraordinària” als professionals sanitaris. I que una altra cosa és analitzar les necessitats del personal que es dedica ja sia a la salut o a l’atenció sociosanitària. O fer una reestructuració del SAAS per dotar-lo dels mitjans tècnics o humans necessaris, més encara en vista a un possible rebrot del coronavirus la propera tardor o hivern.

Martínez Benazet responia a una pregunta del president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, que exigia que el Govern no dilati més l’abonament d’una paga extraordinària al personal sanitari i d’atenció a les persones per l’esforç fet durant la crisi del coronavirus haguda aquesta passada primavera. López, sorprès per la resposta del responsable ministerial, entenia que l’executiu havia anunciat que es faria aquest complement salarial i lamentava la dilació en dotar-lo adequadament.

El titular de Salut, però, ha estat molt clar quan ha assegurat que “nosaltres no ens vam comprometre ni vostès (en relació amb el PS) ho van demanar”. Es referia a la suposada paga extraordinària. Martínez Benazet ha assegurat que el compromís és, per exemple en el marc de la negociació d’un conveni col·lectiu al SAAS, d’incorporar un seguit de millores professionals. En aquest sentit, Martínez Benazet ha reconegut que es dissenyarà “una carrera professional amb cara i ulls” que ara mateix no hi ha i que això, a la llarga, pot ser molt més transcendent que una paga puntual que no es preveu.

Relacionat

Aplaudiments, sous justos i paga extraordinària

El ministre ha afirmat que s’està fent una anàlisi més global per detectar possibles mancances, també en relació amb els sous. Alhora, ha explicat Martínez Benazet, el SAAS s’està preparant per un possible rebrot del virus. El titular de Salut ja ha advertit que a nivell tècnic “estem bé” i s’està treballant per garantir un estoc mínim d’elements de protecció per si tornés a venir una onada de coronavirus com l’ha haguda els mesos precedents.

Sí que està clar, segons Martínez Benazet, que hi ha algunes àrees del SAAS que necessitaran més personal. En aquest sentit, el ministre ha apuntat que caldrà dotar de més personal l’UCI -ja hi ha en curs la contractació de dos intensivistes- i també disposar de més professionals especialistes en l’atenció geriàtrica.

Comentaris (11)

Trending