Aplaudiments, sous justos i paga extraordinària

pere lopez opinador

Pere López Agràs

President socialdemòcrata i candidat a cap de Govern de PS SDP +

Comentaris

El personal sanitari i mèdic d'Andorra, així com les persones que treballen en l'atenció domiciliària i altres serveis d'assistència personal, han estat i estan en la primera línia d'acció dia si dia també d'ençà que la Covid-19 va arribar al nostre país. Estan, a més a més, sense autoimposar-se cap mena de limitació a la seva feina i a la seva entrega.

La feina que fan no només ha posat en risc la seva pròpia salut (com s'ha vist, per exemple, amb el percentatge de personal mèdic i sanitari que s'ha vist contagiat amb el virus). També els ha sotmès a una gran pressió per la quantitat de treball i la complexitat de gestionar una situació tan complexa com la que estem vivint.

Ja vam demanar en la sessió de control del 14 de maig que el Govern aprovés una partida extraordinària al pressupost per finançar una remuneració complementària, significativa i substancial als professionals dels àmbits de la salut i de l'assistència i de l'atenció a les persones

Tothom valora la seva tasca, i així s'ha anat demostrant: els aplaudiments de les 8 de la tarda, els articles que hem pogut llegir en la premsa o els nombrosos reconeixements públics. Des del grup parlamentari socialdemòcrata entenem però que cal anar més enllà: ja vam demanar en la sessió de control del 14 de maig que el Govern aprovés una partida extraordinària al pressupost per finançar una remuneració complementària, significativa i substancial als professionals dels àmbits de la salut i de l'assistència i de l'atenció a les persones.

Aquesta proposta del tot justa, necessària i poc discutible (al nostre entendre almenys) no mereix cap mena de demora. És per això que demanem al Govern que estigui a l'altura dels sanitaris, respongui amb agilitat per compensar ara el seu sacrifici i l'esforç durant la pandèmia. Ens sembla que és el mínim que el Govern, en representació de tots, ha de fer i no entenem per què no ho està fent: a hores d'ara, que sapiguem o s'hagi fet públic, cap sanitari no ha rebut a hores d'ara aquesta retribució.

La qüestió és, al nostre entendre, seriosa i de molta profunditat. Un Govern que no compleix la seva paraula és un Govern que no està a l'altura, en aquest cas a més a més amb aquells amb qui de forma sobrada sí que ho han estat.

Aplaudiments sí, però sous justos i paga extraordinària també.

Comentaris (5)

Trending