Una lleugera frenada de contagis durant el cap de setmana permet reduir els casos actius de Covid

Salut diagnostica 186 positius, una mitjana de 62 diaris, mentre que es manté l’estabilitat a l’hospital, amb tretze pacients ingressats, dels quals quatre a cures intensives

Cartell de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell.
Cartell de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell. Altaveu

Cap de setmana de certa estabilitat en les dades epidemiològiques. Salut ha detectat tot just 186 casos en aquests tres dies, una mitjana lleugerament per sobre de la seixantena. Cau, per tant, en comparació amb les anteriors actualitzacions, on es fregava el centenar. Caldrà veure ara si és per l’efecte de dos dies festius o s’ha frenat el repunt que s’albirava. On també hi ha estabilitat és a l’hospital, amb els mateixos pacients ingressats que divendres.

Salut ha comunicat aquest dilluns que el nombre d’infeccions arriba a les 38.620. Per tant, des de divendres se n’han detectat fins a 186 de noves. És a dir, una mitjana de 62 diàries. Així, en comparació al que havia passat entre dimarts i divendres de la setmana passada, amb xifres per jornades properes al centenar, sembla que hi ha una frenada. Ara caldrà veure si es manté o si es deu a l’efecte de dos dies festius.

Això si, el que ha permès aquesta dada, combinada amb les 210 altes que s’ha pogut donar, és una reducció dels casos actius. Baixen de 677 a 653. D’aquests, tretze pacients continuen ingressats a l’hospital: 9 a planta i 4 a cures intensives, dels quals tres sota respiració mecànica.

Pel que fa al sistema escolar, que aquest dilluns s’ha reactivat després de les vacances de Carnaval, la situació també es manté sota control. Tot justs hi ha set aules sota vigilància passiva, però cap grup, de moment, té alumnes confinats a casa seva.

Comentaris

Trending