El laboratori epidemiològic agafa un nou impuls amb la creació de les seves pròpies instal·lacions

Es vol habilitar un local assistencial del mateix centre hospitalari perquè sigui l'espai que albergui aquest servei

Un tècnic treballant en el laboratori epidemiològic.
Un tècnic treballant en el laboratori epidemiològic. SAAS

L'executiu i el Servei Andorrà d'Atenció Sanitària (SAAS) fan una aposta en ferm pel Laboratori Nacional d’Epidemiologia, dotant-lo d'un espai propi. Així ho publica el BOPA d'aquest dimecres on es publica un concurs per reformar parcialment un local assistencial de la planta -2 del centre hospitalari i adequar-lo per fer-hi el laboratori, que si tot va bé, estaria operatiu a inici de l'any vinent.

Els espais del Laboratori Nacional d’Epidemiologia creixeran en un futur pròxim. Així ho publica aquest dimecres el Butlletí Oficial del Principat d’Andorra on el SAAS convoca un concurs per a la reforma parcial d’un local assistencial de la planta -2 de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell i reconvertir-lo.

De fet, aquest pas, segons les fonts consultades per l’Altaveu, significarà un avenç pel departament que, fins ara, “no teníem instal·lacions pròpies. Estàvem utilitzant una part del laboratori actual que hi ha a l’hospital”. “Una estructura per començar a treballar i desplegar projectes estratègics”, com han avançat, “de recerca i innovació”, tot i que sense revelar quines seran les temàtiques.

De fet, actualment, estan a l’expectativa que es validi el full de ruta presentat al ministeri de Salut. Tot i això, és conscient que “estem en un tempo d’eleccions” i que, per tant, es pot dilatar aquest vistiplau no arribarà fins a la següent legislatura. El que sí que es té clar és que “el laboratori es fa amb una idea d’establir-lo com una peça clau”. Unes instal·lacions que, si tot es desenvolupa dins dels terminis previstos, estaria ja operatiu a inicis del 2023.

Les persones interessades a participar en aquest concurs poden descarregar-se el plec de bases de forma gratuïta a la pàgina web del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària o bé retirar-lo previ pagament de 32,47 euros al servei d’Assessoria Jurídica i Contractació de la parapública. Les ofertes es poden presentar fins a les 15.00 hores del 6 d’octubre del 2022 i s’obriran el 12 d’octubre del 2022.

Etiquetes

Comentaris

Trending