L’intensivista Xavier Castella es perfila com a nou coordinador de l’UCI

El fins ara cap de servei Antoni Margarit ja fa setmanes que va anunciar que el 30 de juny deixaria el càrrec per motius personals i per no sentir prou suport de l’equip

El doctor Xavier Castella.
El doctor Xavier Castella. ARXIU

Un dels intensivistes més experimentats de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell, Xavier Castella, es perfila per esdevenir el cap de servei de l’UCI a partir del primer de juliol. La designació no s’ha dut a terme encara i no està clar, ara per ara, en quins termes es pot acabar produint, perquè les fonts consultades no descarten que es tracti d’una coordinació temporal i de transició.

En tot cas, Castella ja forma part de l’equip liderat fins ara per Antoni Margarit, que es mantindrà en el grup de professionals de la unitat d’intensius però que ja fa unes setmanes va comunicar que no tenia cap intenció de renovar el càrrec, que arriba al seu terme aquest 30 de juny. Rere la decisió de no continuar ni en el cas que el SAAS ho hagués volgut hi han circumstàncies personals però, també, el fet de no sentir prou suport dels companys de l’equip.

El doctor Piqué (d'esquena) conversa amb Martínez Benazet i la doctora Heras aquest dimarts.

Relacionat

El SAAS espera cobrir la plaça de cap de l'UCI abans de l'estiu

Aquesta darrera motivació hauria fet que alguns dels projectes que Margarit volia tirar endavant s’hagin quedat encallats o, més encara en alguns casos, avortats per la falta de seguiment dels altres facultatius del departament. En qualsevol cas, és clar que l’UCI és un servei altament necessari i molt valuós -alhora que és un dels que més clarament ha rebut l’impacte de la pandèmia- i que ha de continuar jugant un paper clau en un moment que no és fàcil trobar professionals d’aquesta especialitat tot i que algun se n’ha contractat.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending